Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J23a31n 10M79a66r85e34k

24. 3. 2022 23:11

Souhlasím s vámi pane Zieglere, leč vláda ČSR udělala před válkou velkou chybu. (Dle mého tchána, ktrý situaci v Sudetech dobře znal): V Sudetech byli V ČSD zaměstní po výtce Češi, taktéž u četnictva. V pohraničí byla za deprase v třicátých letech daleko větší nezaměstnanost, než mezi Čechy. Když byl tchán na vojně v třicátých letech v Chebu, navštěvoval tam několik německých rodin. Tchán byl u vojska u proviantu a často k Němcům nosil bochníky chleba, aby neumřeli hlady. Tí si je (mimo jiné) Hitler získal.

Jinak vaše přirovnání sedí.

1 0
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^

Dík za vynikající zhodnocení!

"Putler" mluví za vše!

Chraňme se druhého Mnichova!

Postup mají oba stejný! Jeden chtěl Sudety, druhý chce Doněcko a Luhansko. Lživý narativ stejný! Hitler chtěl celou Evropu, Putin chce celou Evropu! Lež, nenávist, strach, vraždění bezbranných seniorů, matek a dětí! Pozor na české politiky, kteří lžou! Nevolit!

:-)

6 0
možnosti
JT

J73i41r62i 43T51i30c16h75y

24. 3. 2022 16:26

Pan Stejskal v jinem blogu upozornil, ze kdyz Zelinsky prirovnal v projevu v Izraeli soucasnou situaci v Ukrajine k holocaustu, byl Izralci odmitnut. On to povazuji za nesrovnatelne. Musel se omlouvat

1 3
možnosti
JD

Ukrajinský prezident kritizoval i Německo a i další země. On potřebuje okamžitou pomoc a proto používá takovou rétoriky.

Vůbec se mu nedivím, jde mu o národ!

7 1
možnosti
MB

Naprosto bez ideologie - Vladimirovič je Adolfovým žákem. Těch shod je neuvěřitelné množství. Báje o Velkoněmecké říši. O záchraně občanů v Sudetech. O pobývání v bunkrech. O velení neexistujícím vojskům. O rozdělování bohatství věrným. O podpoře Vůdci. O následném narůstajícím utrpení samotných Němců. O vysvětlení, že viníkem je nepřítel. O povolávání stále mladších na frontu. O odvolávání generality. O postupném skrývání se, před veřejností. Země v troskách -

Výsledek stejný. Mussolini za nohy, jako ozdoba benzinky. Sadám jako krysa, vyloven z kanálu. Putintin? Těžko říci. Buď bude mít svého Otu Sklorzenyho k záchraně. Nebo prostě vyskočí na medvěda a ujede. Případně se promění v rybu - bude dále lovit amfory. Zní to blbě - Adolf ve své šílenosti byl ještě "Poctivý chlap". Dal si bombónon kyanidu a galantně jej nabídl i Evě. Byl hamižný, tedy sobě navrch - Tu kulku. Vladimirovič ... ? :-(

10 1
možnosti
Foto

Zapomněl jsi na nízký vzrůst u obou.

3 0
možnosti
AT

Nevěřitelné,

se ve 22století stalo realitou a opět se zase vše opakuje, V Rusku se chopil moci novodobí nástupce Adolfa Hitlera - Putin a za použití a kopírování stejných scénářů i propagandou se snaží dnes prosadit své zájmy vůči svobodnému a demokratickému světu. Ukrajinci mu dávají pořádně jako kazisvětovi a jeho armii zabrat, až nakonec bude rád, že se s ním bude chtít někdo bavit a jednat o stažení Ruské armie z veškerého území Ukrajiny a to včetně Krymu. R^[UA]R^

12 0
možnosti
Foto

Novodobí nástupci a pak by bylo vhodné doplnit k Putinovi třeba Lavrova - nebo novodobý nástupce -Putin. Mezinárodní politika je mnohem složitější než český pravopis.

0 1
možnosti
JK

Nás totalita drtila 40 let a věřte mi, to rozhodně nechcete. Snad proto víme, že cokoliv totalita oficiálně vypustí je lež. Naopak je třeba číst co vlastně nebylo řečeno a schovává se to mezi řádky. Vůdce nikdy neřekne přímo co chce, je na jeho fanaticích, aby na to přišli provedli to a potěšili vůdce. Takže prohlášení, že válka nebude, ale denacifikace je nutná, je signál k rozjetí nastartovaných tanků. Zbytek Evropy rozhodně napadat nebude, ale ten nacizmus se z Ukrajiny šíří na západ ve velké míře, copak to asi znamená. Ví to někdo?

4 2
možnosti
AT

Jiří Kučero 58146

Nejlépe to ví a to se ví, když sem fašista něco napíše, tak jako Vy...

1 0
možnosti
JD

J35a32n 34D28o29u89š71e73k

24. 3. 2022 12:27

Já sice chápu, proč lidé dnešní Rusko přirovnávají k tehdejšímu Německu, ale myslím, že tak daleko to ještě nedošlo. Tehdejší reálie byly něco mnohem, mnohem horšího.

2 2
možnosti
AT

Ta poslední věta je nepatřičná,

nebo dnes mají fašisti co přišli z východu na Ukrajinu daleko ničivější zbraně a hlavně munici, než měli Německý nacisti, kteří vtrhli na území fašistického Sovětského Svazu. Fašistický Sovětský Svaz se nemohl z toho dlouho dostat a vzpamatovat, že je jejich spojenec viz. smlouva Ribbentrop a Molotov je NAPADL.

Tak dnes je reálie kazisvěta o mnoho a nejen mnohem horší i při srovnávání s tehdejším Německem. Armia kazisvěta dostává více a více zabrat a nakonec bude kazisvět rád, že konečně dá VŠE co zničil a zkazil a pokazil do pořádku a celý svět a nejen Ukrajinský lid, mu odpustí...

1 0
možnosti
Foto

Hitler má na svědomí 2. světovou válku a cca 50 milionů padlých. Z tohoto počtu připadá cca dvě pětiny na vojáky a občany Sovětského svazu. V tomto směru je srovnání (možná jen, že zatím) přehnané. Společné mají chování, které je vlastní všem zemím, které se ve své nadutosti pokládají za něco víc, než jsou ty ostatní. Stačí si vyhledat na netu a zjistíte, kolik takových konfliktů už tyhle naduté velmoci pod více či méně šlechetnými záminkami napáchaly a kolik při nich padlo lidí.

0 2
možnosti
HH

No Rusko/SSSR má co se týče počtu zabitých Ukrajinců během posledních 100 let celkem náskok i na toho Hitlera...

11 1
možnosti
  • Počet článků 3326
  • Celková karma 25,14
  • Průměrná čtenost 1805x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz