Poslanci odklepli smlouvu s USA, vlastizrádce Tomio Okamura

V žádném případě se nejedná o pobyt vojáků USA, ale o podmínkách jejich případného umístění na území České republiky. Jsem proto rád, že ji poslanci v prvním kole schválili velkou většinou.

Jak uvedl web Forum24.cz, proti této smlouvě z USA, kterou má většina členských zemí NATO včetně orbánovského Maďarska, hlasovalo pouze 16 poslanců ze 152 přítomných. Já si velmi cením toho, že pro hlasovala i velká většina poslanců hnutí ANO včetně Andreje Babiše. Já jim za to děkuji a vůbec všem zákonodárcům, kteří podpořili bezpečnost své země. Jsou chvíle, kdy, jak se říká, musíme všichni táhnout za jeden provaz a toto je jedna z nich.

Mezinárodní situace je nyní vinou nevyprovokovaného ruského vpádu na Ukrajinu složitá, nevíme, co se může stát v budoucnu, a proto musíme být připraveni na nejhorší. Nikdo rozumný si jistě válku nepřeje, ale to bohužel nezáleží jenom na nás.

Postoj SPD a jejího vůdce Tomia Okamury nepřekvapuje, Ostatní poslanci se jim snažili vysvětlit, že tato smlouva neznamená automaticky zřízení americké vojenské základny v Česku, ale marnost nad marnost. SPD se přitom tak ráda ohání údajným vlastenectvím, ale z jejich strany se jedná o mlácení prázdné slámy. Je v životním a bezpečnostním zájmu České republiky mít takovou smlouvu. Proto odpor k ní se dá přirovnat ke kolaboraci a vlastizradě, jelikož slouží našim nepřátelům.

To je třeba rozdíl proti Polsku, kde vláda a opozice (PiS a Občanská platforma) jsou možná ještě více na kordy než u nás, ale pokud jde o bezpečnost země, tak jsou zajedno, jsme součástí Západu a Rusko je náš nepřítel. V Polsku a Pobaltí jsou také dlouhodobě umístěny jednotky NATO a tamní vlády usilují o jejich trvalou přítomnost, V tom mají podporu velké většiny obyvatel Polska, Litvy, Lotyšska a Estonska, kteří si přejí americké vojáky na svém území.

U nás zatím není zřízení vojenské základny NATO na pořadu dne. Nicméně v souvislosti s agresivitou Ruska vůči sousední zemi tuto možnost připouští čím dál tím více Čechů.

Nyní už je také jasné, že Poslanecká sněmovna smlouvu s USA definitivně schválí, souhlas Senátu a podpis prezidenta Petra Pavla už budou jenom formalitou.

https://www.forum24.cz/poslanci-schvalili-smlouvu-s-usa-okamura-ji-chtel-zamitnout

 

Autor: Jan Ziegler | čtvrtek 29.6.2023 10:40 | karma článku: 29,31 | přečteno: 734x