Paroubek by měl jít na týden (den) do Osvětimi

  Šéf  ČSSD nemůže rozdýchat poslední vajíčkové bitvy, z nichž zvláště ta dnešní v Praze u Anděla se změnila v salvu vaječných „katuší." Jiří Paroubek by však měl držet nervy na uzdě, protože jakékoliv přirovnání současné situace k éře Třetí říše je přehnané a buranské. Vždyť autor takových výroků uráží oběti nacistické perzekuce.

Františka Sívková, sestra parašutisty Josefa Valčíka, který se podílel na atentátu na Heydricha, porodila syna a ve vězení čekala na smrt. Nacisté ji po šestinedělí popravili. Nemilosrdný osud čekal i na písničkáře a herce Karla Hašlera, který zahynul v koncentračním táboře Mathausen mimořádně krutou smrtí. Bestiální dozorci ho těžce nemocného vyvlekli v mrazu ven z bloku a polévali jej studenou vodou dokud nezemřel.

Popisovat další hrůzy nacistické perzekuce, kterých si více než dost užila prakticky celá Evropa, by bylo nošením dříví do lesa.

Připomínám, že shodou okolností si také dnes připomínáme hrdinský skutek parašutistů Josefa Gabčíka a Jana Kubiše, kteří před sedmašedesáti lety právem potrestali zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha za jeho zločiny na českém lidu. Doba následující přinesla brutální okupační teror i obrovské hrdinství tisíců protinacistických odbojářů. Prožít si n vlastní kůži tyto zlé časy by asi nechtěl nikdo z nás.

Jiří Paroubek by se měl raději zamyslet nad tím, proč ho lidé tolik nenávidí a přestat přirovnávat své protivníky k nacistům, poněvadž to hraničí s totálním zatměním mysli. O házení vajíček si můžeme myslet co chceme, ovšem srovnání s terorem z dob II. světové války neobstojí ani náhodou. Možná by si měl předseda sociální demokracie cvičně vyzkoušet týdenní pobyt v podmínkách takového vyhlazovacího lágru například  v Osvětimi, aby pochopil, co je to nacismus. Mám za to, že by mu stačil i pouhý den na to, aby se probral.

Přestaňme prosím zneužívat nacismus ke svým současným politickým cílům, je to nemravné, nemravné, nemravné!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Ziegler | středa 27.5.2009 16:37 | karma článku: 35,58 | přečteno: 1506x