Ministr zdravotnictví by měl zvážit rezignaci

Profesor Vlastimil Válek je vynikajícím odborníkem. Dokazuje to fakt, že byl předsedou České radiologické společnosti České lékařské společnosti J. E. Purkyně. V tomhle ohledu svého předchůdce Adama Vojtěcha strčí hravě do kapsy. 

Jenomže post šéfa resortu vyžaduje i dobré manažérské schopnosti a schopnost komunikovat se svým okolím. Osud pandemického zákona, a nejen ten, však dokázal, že panu místopředsedovi vlády tato schopnost chybí. Pandemický zákony neprošel Senátem i díky nesouhlasu senátorů z vládních stran, kteří mají v horní komoře parlamentu jasnou většinu.

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek však místo vysvětlování pandemického zákona hrál v Senátu na svém chytrém mobilu karty. Inu, každý se nějak bavíme. Jenomže musí to být ve vhodnou dobu a ne při jednání parlamentu. Když mu v diskusi senátor Václav Láska kladl konkrétní dotazy, tak ministr zabrán do hry, jej okázale ignoroval. Chápu, že takové jedná se muselo senátorů dotknout a brali to jako pohrdání. Tohle se zkrátka nedělá.

Ministr zdravotnictví už předtím působil několikrát chaoticky a opakovaně měnil svá rozhodnutí během krátké doby. To je špatně a dělá tím medvědí službu celé vládě Petra Fialy.

Profesor Válek je vynikajícím a mezinárodně uznávaným odborníkem v radiologii, a asi by bylo rozumné, kdyby ve své vědecké kariéře i nadále s úspěchem pokračoval.

 

 

 

 

 

Autor: Jan Ziegler | pondělí 14.2.2022 12:29 | karma článku: 27,54 | přečteno: 1136x