Jsem rád, že dodáváme zbraně napadené Ukrajině

V lidské společnosti je normální pomáhat slabšímu a napadenému. Je proto těžké pochopit, že s touto jednoduchou pravdou mají někteří zřejmě méně chápající jedinci problémy.

Na webu iDNES.cz se objevil článek, který i fotografiemi dokazuje, že Česká republika poslala na Ukrajinu desítky tanků T-72 a bojová vozidla pěchoty BVP-1. Je to v pořádku, tato technika se Ukrajincům při osvobozování vlasti od ruských okupantů bude hodit. Ministryně obrany Jana Černochová sice odmítla potvrdit, zda jsou tyto údaje o zbrojních dodávkách pravdivé, což v jejím postavení chápu. Nicméně z dobře informovaných a důvěryhodných zdrojů vím, že Česko dodává Ukrajině i těžké zbraně.

Vlajka Ukrajiny

Chválím to, podporuji a se mnou jistě též většina slušných lidí. I v diskusi pod uvedeným článkem výrazně převažují názory čtenářů, které vyzbrojovaní Ukrajiny podporují. Připomínky se vyskytují většinou jenom k tomu, zda bylo rozumné tyto informace zveřejnit. Ano, to jsou legitimní námitky. Chodím hodně mezi lidi a neznám nikoho, kdo by podporoval rusáky a jejich brutální násilí na Ukrajině, které nemá daleko ke genocidě ukrajinského národa. Včera jsme opět zavítal na oslavu narozenin do Masných Krámů a nikdo se u našeho stolu štamgastů nezastával rusáků, všichni byli na straně Ukrajiny a souhlasili i s jejím vyzbrojováním. A tak je tomu i na jiných místech. Koneckonců i podle průzkumu veřejného mínění 87% Čechů odsuzuje ruskou agresi proti Ukrajině. Souhlasí s ní prý jenom 9% našich spoluobčanů. Inu, sám Miloš Zeman kdysi veřejně prohlásil, že v každém národě žije určité procento dementů.

Jsem také rád, že i Svobodní Rusové v České republice, kteří jsou razantní opozici proti válečnému zločinci Putinovi, žádají Západ včetně Česka, aby posílal na Ukrajinu větší množství potřebných zbraní.   

Chování agresivních okupantů na Ukrajině, připomíná řadění tupých barbarů a divokých zvířat. Já cítím jako svoji morální povinnost pomáhat sužované zemi, kde okupační vojska masově páchají zvěrstva a válečné zločiny. Rusáci na Ukrajině vraždí, mučí a znásilňují. Já řádění této sběře nehodlám pouze přihlížet. Proto pomáhám Ukrajině, jak jen můžu. A budu moc rád, když peníze, které jsem na její pomoc věnoval, půjdou i na nákup zbraní. Jenom dobrým slovem se násilníci nepřemůžou. Je mi zle z těch nejrůznějších pseudopacifistů a rádobyhumanistů, kteří de facto hájí vraždění nevinných ukrajinských civilistů.

? Nepoužívané české tanky z armádních skladů míří na Ukrajinu, ukázaly snímky - iDNES.cz

https://www.forum24.cz/svobodni-rusove-volaji-po-vetsich-dodavkach-zbrani-na-ukrajinu-jsou-potreba-tanky-a-stihacky-pisi/

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | středa 6.4.2022 13:00 | karma článku: 27,29 | přečteno: 562x