Hrdina okamžiku a hvězda Facebooku – pražský tramvaják

Přechod na křižovatce na Strossmayerově náměstí v Praze 7 není jednoduchý. Stará paní si na něj dlouho netroufala. Naštěstí ji přispěchal na pomoc řidič tramvaje linky 24 a pomohl ji přejít na druhou stranu.

Ten tramvaják udělal daleko víc, než jenom převedl starou paní. Svým milým skutkem udělal radost tisícům lidí a také dobré jméno svému zaměstnavateli Dopravnímu podniku hlavního města Prahy. Ten může být hrdý na to, že má takové zaměstnance

„S námi lidmi to ještě není tak zlé, co říkáte,“ zní jeden z mnoha komentářů pod touto událostí na Facebooku. A o tom to přesně je. „Dobrý člověk ještě žije“, napadá mě také název známé knihy francouzského spisovatele Romaina Rollanda V něm hlavní hrdina stárnoucí truhlář a řezbář Colas Breugnon dostane od života hodně tvrdých ran včetně tragické smrti manželky. Zůstal optimistou a přes krutý osud jim dokázal nakazit své okolí.

A něco podobného dokázal i onen řidič tramvaje, nakazil dobrou náladou své bližní. O Pražanech koluje hodně předsudků, o tom jací jsou arogantní, bezohlední. Toto je jeden z mnoha důkazů, že tomu tak není. A jelikož jsem žil v Praze sedm let, mohu potvrdit, že se tam vyskytuje hodně milých a příjemných lidí.     

http://www.expres.cz/foto-dne-tramvajak-a-starenka-dje-/viral.aspx?c=A160602_124959_dx-viral_khor

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Ziegler | pátek 3.6.2016 17:30 | karma článku: 26,67 | přečteno: 939x