Foldyna jako „správný flastenec“ ani neví, kdo velel pražskému povstání

Byla to nedávno pěkná podívaná na pořad televize Barrandov, ve kterém pražský primátor Zdeněk Hřib drtil své oponenty v diskusi o pražském povstání, jež okamurovec s komunistou znevažovali.

Na jedné straně první muž Prahy s řeporyjským starostou Pavlem Novotným a proti nim komunista Leo Luzar s okamurovcem Jaroslavem Foldynou. Primátora Hřiba za některé jeho výroky, například přirovnání nádherného mariánského sloupu na Staroměstském náměstí k příšernému Stalinovu pomníku na Letné, nemusím, a rád bych mu vysvětlil, že se mýlí. Ovšem v televizní debatě byl dobře připravený a nad svými protivníky s přehledem zvítězil na body.

Soudruhu Luzarovi správně připomněl, že to byli komunisté, kteří velitele pražského povstání brigádního generála Karla Kutlvašra zavřeli v padesátých letech do vězení v Leopoldově, odkud vyšel s podlomeným zdravím a krátce na to po prodělaných útrapách zemřel. Komunistický poslanec jenom blekotal, že se omlouvá. Ano, KSČM by se měla omluvit za to, že její předchůdci mučili, věznili a také popravovali hrdiny protinacistického odboje. To je třeba rudým neustále připomínat. Oni se neustále chlubí pražským povstáním, ale lidem, kteří na něm měli největší podíl, zničili životy.

Čerstvá posila okamurovské SPD Jaroslav Foldyna kdysi boxovala. A o boxerech se říká, že moc rozumu nepobrali. Pravda, taková paušalizování nejsou správná, ale v tomto případě to sedí. Lidé kolem Tomia Okamury se rádi chlubí svým vlastenectvím. Ovšem označení flastenci na ně sedí lépe. Jestliže Foldyna mluvil o generálu Kutlvašrovi jako o Kutrvašrovi, tak je to nehorázná urážka hrdiny. Opravdový vlastenec dobře ví, kdo byl vojenským velitelem pražského povstání a váží si ho. Tento přeběhlík ze sociální demokracie vůbec nezná skutečné české vlastence, kterým ani nesahá po kotníky. Ostatně údajné vlastenectví tedy spíše flastenectví espéďáků je pouze neupřímnou pózou.

https://www.forum24.cz/nejsilnejsi-momenty-v-tv-debate-o-prazskem-povstani-obstaral-dobre-pripraveny-smecujici-hrib/

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Ziegler | středa 13.5.2020 10:48 | karma článku: 33,84 | přečteno: 1480x