ČSSD odmítla rozpuštění sněmovny, zoufalci nevědí, co chtějí

Nečekaný obrat o sto osmdesát stupňů, předseda ČSSD Jiří Paroubek po jednání poslaneckého klubu oznámil, že jeho strana nepodpoří rozpuštění Poslanecké sněmovny a vypsání předčasných listopadových voleb. To je skandální a škodlivé rozhodnutí, Česká republika tak ze státní kasy zbytečně vyhodí stovky milionů a možná miliardy korun.

Ještě nedávno se pan Paroubek bil za předčasné volby, protože prý země potřebuje v době ekonomické krize stabilní vládu. To už najednou neplatí, údajně proto, že prý hrozí další stížnost u Ústavního soudu a těžká krize, kdyby se sněmovna rozpustila a ústavní soudci rozpuštění sněmovny a předčasné volby opět zamítli. Nutno dodat, že tato konstrukce je spíše z říše science fiction, protože i renomovaní právní odborníci, například bývalý ústavní soudce Vladimír Klokočka, připustili, že pokud se vyhlásí předčasné volby na základě trvalé změny Ústavy, pak je to krok nenapadnutelný.

Nechápu, co tímto oranžoví sledují, ale pochopil jsem jedno, tato strana se nesmí dostat do vlády. Premiéři a ministři musí být lidé s jasnou vizí, kteří vědí co chtějí, mají představu jak toho dosáhnout a umí si jít rázně za svým. Ovšem ČSSD se točí jako korouhvička na báni a vlastně neví co má dělat. Takoví lidé jsou nebezpečím pro stát a to zvláště v době hospodářské krize.

Sociální demokracie chce nyní jednat s ostatními stranami o návrhu státního rozpočtu na příští rok, ponechat Fischerovu vládu u moci a vyhlásit volby v řádném červnovém termínu v příštím roce. Ovšem České republice hrozí další katastrofa. Paroubkovci totiž škodí Česku tím, že odmítají úsporné Janotovy balíčky, které mají snížit deficit státních financí a naši ekonomiku ochránit před maďarskou cestou. Je potřeba si říct na rovinu Eduard Janota je jeden z našich nejlepších finančních odborníků a jakékoliv přehnané hodování na účet příštích generací, o které usiluje sociální demokracie, nepřípustné.

Jednání ČSSD je krajně nezodpovědné a výrazně poškozuje Českou republiku, když prodlužuje nestabilitu a hodlá držet u moci úřednickou vládu, která je de facto rukojmím politických stran a není schopna prosazovat razantní opatření proti hospodářské krizí. Doufejme, že voliči toto hazardování  Lidovému domu ve volbách spočítají. Ve srabu jsme totiž vinou ČSSD, která nezodpovědně svrhla Topolánkovu vládu a teď tito zoufalci nevědí, co mají dělat.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Ziegler | úterý 15.9.2009 11:04 | karma článku: 38,43 | přečteno: 2037x