Chilští horníci vděčí za záchranu USA

I když méně známým, tak skutečným hrdinou je v příběhu zavalených chilských horníků Američan a vrtný expert čtyřicetiletý Jeff Hart z Denveru. Právě jeho umění a vyspělá americká technologie pomohla oněm třiatřiceti nešťastníkům na svobodu. Nebylo to však poprvé co USA světu výrazně pomohly.

Trvalou módou ultralevičáků bývá nadávání na Spojené státy Americké. Drobné americké přehmaty bývají těmito pomatenými blouznivci zveličovány, zatímco masové vraždy více než sta milionů lidí zločinnými komunistickými režimy hlavně v Sovětském svazu a Číně jsou jimi zcela bagatelizovány.

Nicméně USA opět v chilské kauze dokázaly svoji technologickou vyspělost. Když vláda této jihoamerické země hledala způsob jak havíře uvězněné téměř v sedmisetmetrové hloubce vyprostit a zjistila, že v zemi neexistuje nikdo, kdo by je dokázal vyprostit. Nakonec manažéři americko-chilské firmy Geotec sestavili tým vrtných expertů, mezi nim byl i Hart se svoji špičkovou vrtnou soupravou T 130, která nemá ve světě konkurenci. Americké technologie jsou v mnoha oborech totiž stále nejlepší na světě,

Hart se předvedl jako špičkový profesionál a svým mistrovsky odvedeným dílem má největší zásluhu na vyproštění zavalených horníků. Jemu a Americe jsou vděčni všichni Chilané za záchranu svých krajanů.

Ovšem v dějinách už mnohokrát Spojené státy americké zachránily hodně lidských životů. Jenom díky masivních poválečných dodávek potravin z USA v rámci pomoci v akci UNRRA neumírali Evropané a mezi nimi i Češi hlady. Rovněž Američané tehdy v roce 1945 začali dovážet do Československa penicilín, který byl u nás do té doby neznámý, a zachránil životy mnoha lidí.

Například maminka mé dobré kamarádky na tom byla tenkrát jako malá holka moc špatně a lékaři jí už nedávali skoro žádnou naději. Prasklo ji zanícené slepé střevo a zachránilo ji jedině to, že lékaři ve strakonické nemoci jí vyčistili břicho penicilinovým roztokem přivezeným z USA. Jinak neměla šanci přežít!

Je tedy mnoho důvodů ke zvolání: Díky Ameriko!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Ziegler | pondělí 18.10.2010 17:07 | karma článku: 46,75 | přečteno: 13954x