Budějce za jedna, ministr za pět

Chaos na ministerstvu zdravotnictví pokračuje. Ministr Petr Arenberger nejdříve tvrdil, že se bude moci hrát fotbal bez brankáře, aby jen o pár dnů později svá slova popřel. Setkávat se budou moci nadále jen dva lidé.

Původně se plánovalo, že by se od dnešního dne mohlo setkávat až dvacet lidí venku a uvnitř pak deset. Nicméně všechno je jinak. Zlepšení komunikace s veřejností, jak mu kladl na srdce premiér Andrej Babiš, se ministru Arenbergerovi vůbec nepovedlo. Spíše připomíná popleteného krále z pohádky Pyšná princezna, který odvolává, co odvolal, a slibuje, co slíbil. Takže ministerstvo zdravotnictví dostává zaslouženou pětku.

Ilustrační foto

Naopak jedničku si zaslouží moje České Budějovice. A to za to, že ode dneška obnovily pravidelný provoz městské dopravy. Autobusy a trolejbusy zdejšího dopravního podniku tak opět jezdí podle běžných jízdních řádů a nikoliv prázdninových. V provozu jsou ode dneška i noční linky. „Očekáváme, že s ukončením některých omezení volného pohybu osob a s návratem části dětí do základních a mateřských škol bude opět cestujících od pondělí přibývat. Uděláme všechno proto, aby i při vypravení většího počtu spojů bylo cestování v MHD komfortní a bezpečné,“ uvedl ředitel městského dopravce Slavoj Dolejš. Toto je dobrá zpráva z psychologického hlediska. Obyvatelům jihočeské metropole byl vyslán signál, že se život opět o něco víc vrací do normálu a intervaly autobusových a trolejbusových spojů se zkracují. Cestování městskou dopravou je bezpečné, nebylo prokázáno, že by v ní hrozil covid.

Nouzový stav skončil, opět můžeme cestovat mezi okresy a padl i zákaz nočního vycházení. Bohužel sportování je nadále na indexu a fotbal si nezahrajeme ani bez brankářů. Scházet se a sportovat venku můžeme dál jen ve dvou. Toto nařízení je nesmyslné, a já souhlasím s naším bývalým vynikajícím fotbalistou Karlem Poborským, který podle webu Forum24.cz na svém facebookovém profilu napsal: „Vážený pane ministře, my všichni, kteří jsme vás vzali za slovo a začali připravovat pondělní návrat žáků na hřiště, jsme naštváni k nepříčetnosti a bereme si to hodně osobně!“ Ano, hodně lidí je rozlobených, že ministr zdravotnictví Petr Arenberger není schopen jako chlap držet slovo a zcela nesmyslně trvá na současném omezení.

https://www.forum24.cz/poborsky-pise-arenbergerovi-vidim-ze-slovo-chlapa-ve-vysoke-funkci-je-jen-prazdna-fraze/

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Ziegler | pondělí 12.4.2021 10:59 | karma článku: 22,81 | přečteno: 602x