Babiš se zesměšnil před dětmi, neznal ani Čapkova díla

Jako monarchista neuznávám žádného prezidenta republiky, pouze legitimního českého krále. Nicméně Andrej Babiš by opravdu v čele státu být neměl, když toho o českých zemích moc neví.

Republikánské hrátky, jako jsou prezidentské volby, nás monarchisty nemusí vzrušovat, nicméně, když někdo selhává v banalitách, tak by se prezidentem stát neměl. Andrej Babiš přitom vyhořel ve znalostech žáků základní školy. Dokázal to v pořadu Televize Prima K tabuli v němž se setkávají prezidentští kandidáti se školáky. Ti Babiše svými otázkami docela slušně grilovali, až si dotyčný svými nevědomostmi uřízl pořádnou ostudu. Lidé se na jeho úkor na sociálních sítích docela dobře baví.

Tak třeba, planety jsou podle Babiše též Slunce a Měsíc a nedokázal si ani vzpomenout na zásadní dílo Jaroslava Haška. Když měl vyjmenovat tři knihy od Karla Čapka, rozpomněl se po delším váhání akorát na Válku s mloky. A ani nevěděl, že na oponě Národního divadla se skví ikonický nápis Národ sobě. „Skvělý“ to výkon!

To mě utvrzuje v přesvědčení, že když už tedy nějakého prezidenta máme mít, měl by to být rodilý Čech, nikoliv Slovák, poloviční Japonec apod. Jak je u Babiše patrné, nemá ani základní znalosti o České republice. Jestliže někdo nezná ani tři díla jednoho z nejlepších českých spisovatelů všech dob Karla Čapka, tak je to velká ostuda. To nemůže být opravdový český vlastenec.

I když za vlastence se nyní považuje kdekdo. Třeba také člověk, který ani pořádně neumí česky. Též mnozí jiní rádoby vlastenci, tedy spíše flastenci, při otázce, kdo to byl Jaroslav Vrchlický, budou přemýšlet, jestli kopal za Spartu nebo za Slávii.

V každém případě by prezident měl mít nějaké základní obecné znalosti a v tomhle ohledu Andrej Babiš selhal. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Ziegler | pátek 16.12.2022 16:35 | karma článku: 32,65 | přečteno: 916x