Babiš asi trpí Alzheimerem, co se ambasády v Izraeli týče

A rozšířilo se to zřejmě na celé hnutí ANO. Jeho místopředseda Karel Havlíček jaksi prohlásil, že anoisté vždy podporovali přesun našeho velvyslanectví z Tel Avivu do Jeruzaléma. To je však obyčejná lež.

K nápadu na zmíněné stěhování ambasády České republiky v Izraeli totiž zazněla v roce 2017 i tato slova. „Tenhle nápad prezidenta Trumpa není dobrý, protože jsou vidět ty reakce. My jsme malá země, ale ty velké by měly usilovat o klid a mír. My musíme bojovat proti situacím, kde vzniká zase nějaký konflikt a kde budou nějaké protesty a nedej bože nějaké atentáty.“ A kdopak to řekl milé děti? Nebudete tomu věřit, ale podle webu irozhlas.cz tehdejší předseda vlády nějaký Andrej Babiš pro Radiožurnál. Jak tedy správně upozornil web Forum24.cz, Havlíček jednoduše lhal.

Ilustrační foto - Jeruzalém z hory Olivové

Trpí snad šéf hnutí ANO a expremiér Andrej Babiš výpadkem paměti nebo rovnou alzheimerovou chorobou? To ne, ta jeho nemoc se jmenuje populismus. Když si člověk vzpomene, jak v době covidu měnil bleskurychle stanoviska, nejdřív řekl, že restaurace se zavírat nebudou, aby už za několik hodin úplně otočil, tak nás tento obrat nemůže vůbec překvapit. Takže Babišovy veletoče, co se týká našeho velvyslanectví v Židovském státě, jsou v souladu s jeho podbízením se a chaotičností. To je člověk bez názoru, který plácá to, co se zrovna hodí.

Já trvale podporuji přesun našeho velvyslanectví z Tel Avivu do Jeruzaléma, který je tradičním a historickým hlavním městem Izraele. A vůbec mne nezajímá, co si o tom myslí Evropská unie. Vím, že proti přesunu je i ministr zahraničních věcí Jan Lipavský. To mně vadí, nesouhlasím s ním, ale respektuji, že je ve svých názorech konsistentní. Proto si jej na rozdíl od Andreje Babiše mohu alespoň trochu vážit.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/babis-nesouhlasi-se-zemanem-ceske-velvyslanectvi-z-tel-avivu-do-jeruzalema_1712081251_jra

Hnutí ANO vždy podporovalo přesun ambasády do Jeruzaléma, tvrdí Havlíček. Babiš byl přitom dřív proti | FORUM 24

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Ziegler | středa 11.10.2023 12:01 | karma článku: 29,72 | přečteno: 692x