Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nemít rád Klause se nenosí...

V mém posledním článku jsem se opět opřel do naší hlavy státu. Začal jsem s lehce familiérním oslovením a také jím skončil. Každý chápavý člověk musel pochopit, že se jednalo o nadsázku. V průběhu jsem se nedopustil jediné urážky či jiného napadení, jen jsem vycházel z fakt, které si kdokoliv z nás může přečíst ve většině seriozních periodik. A pak jsem jen s pobavením sledoval diskuzi pod článkem obviňující mě z mládí (to zejména, mládí se tu zřejmě nepromíjí) a z všeználkovství (ač bylo popsáno, odkud jsem čerpal své zdroje). Krom toho, jak už tu bývá často zvykem, začala jistá skupina napadat i příspěvky od lidí, kteří můj názor akceptovali. Nemít rád Klause jednoduše není v módě.

Při jakékoliv nesouhlasné poznámce na prezidenta v článcích na blogu idnes se vyrojí skupina jistých lidí, kteří to dávají autorovi takříkajíc "sežrat". A to dokonce i tak, že někteří již raději pod svými články diskuzi nepovolují, aby se pak o sobě nemuseli dočíst všemožné, někdy i sprosté, invektivy. Dost často je zmiňováno, jak je vůbec možné, že cucák jako já (mimochodem je mi třicet let, jsem ženatý a pracuji na celkem vysoké pozici v jedné mezinárodní společnosti), si může dovolit neprojevit úctu k panu prezidentovi. Povím Vám vážení, jak je to možné. S naprostou většinou názorů pana Klause se ztotožnit nemohu a ani neumím. Nemohu mít úctu k člověku, který podepsal a vymyslel opoziční smlouvu. Nemohu projevit úctu člověku, který se ke globálnímu oteplování staví tak, jako pan Klaus. Nemohu mít úctu k člověku, který spáchal kuponovou privatizaci. A tak dále, a tak dále... A nemohu apriori projevit úctu k úřadu, ve kterém mimo pana Masaryka a Havla zasedali i Gottwald a Husák. Nebo snad ano? Chtějí mi tím připomínáním úcty k úřadu někteří lidé naznačit, že oni úctu k prezidenskému úřadu měli i za Husáka? V tom případě sorry, ale já to neumím. Mou úctu mohu projevit jen opravdu silné osobnosti, jejíž názory v hlavních bodech korelují s mými. Proto se mé úcty nikdy nemůže dočkat ani pan Klaus, nebo pan Paroubek, Grebeníček, Čunek...

Přesto respektuji názor druhých, kterým tito lidé imponují. Jsem s nimi schopen vést normální diskuzi, jít s nimi na pivo a logicky obhajovat můj názor. To bohužel dle všeho někteří diskutující ze zdejšího blogu schopni nejsou. Pod nicky jako důchodce či mamamia mi sdělují, jaký jsem to vlastně člověk a jak mě mají prokouknutého. Gratuluji vám, že jste tak dobří. Tedy ano, přiznávám, že současný prezident mi k srdci nepřirostl. Takříkajíc mým prezidentem byl pan Havel, na kterého plivají síru právě ti, co glorifikují Klause. Vaše věc, jsem jiného názoru. A jsem rád za jakýkoliv názor, který je protipólem toho mého, je-li vyjádřen důstojnou formou, protože má-li pan Klaus obhájce, kteří svou obhajobu staví pouze na výsměšcích a urážkách, tak to důstojné určitě není.

Přiznávám i některé světlé chvilky, které na současné hlavě státu nacházím. Jednou z nich je i hlas pro radar. To jen tak na okraj, abych ukázal světu, že se snažím hledat i to dobré v názorově rozdílných povahách. Prezentuji své názory v takové formě, o které předpokládám, že je objektivním a pod mým úhlem pohledu i seriozní. Debaty, které se poté občas rozvinou, jsou krásnou sondou do hlubin čtenářských duší. Děkuji všem za korektní názory.

Na závěr: krom pana Klause mi ještě není sympatický Paroubek, Rath, Tluchoř, všichni komunisti, fašisti atd... (pořadí je náhodné). To jen, abych náhodou nebyl poplácáván po zádech někým, kdo si mé antiklausovství špatně vyložil.

Autor: Milan Zborník | úterý 19.8.2008 12:48 | karma článku: 14,93 | přečteno: 988x
  • Další články autora

Milan Zborník

Nepalte knihy, prosím!

Pálení knih je špatné a je úplně jedno, jakým důvodem to ospravedlníte. Pálení knih také může motivovat lidi k tomu, aby pálili i něco jiného, jak už z historie víme...

10.7.2016 v 8:49 | Karma: 12,71 | Přečteno: 413x | Diskuse| Politika

Milan Zborník

Hajlující Zeman?

V době svých gymnazijních let, kdy jsem pilně studoval v pivnici Pod Petřínem a v přilehlém okolí, si vzpomínám, že v rámci svých studijních aktivit jsem sledoval i Českou televizi. V tomto médiu se jednoho dne objevil záběr tehdejšího poslance Miloše Zemana jedoucího pražskou tramvají. Ze záběru bylo jasně patrné, že Miloš Zeman, chytající se horního madla, v jeden moment vymrštil svou pravici rovně do výše cca 100 stupňů a tím tak vzdal hold vůdci třetí říše Adolfu Hitlerovi. Miloš Zeman jednoduše hajloval. Dopustil se přímé podpory nacismu, fašismu a bůhví čeho ještě. Tento muž!, kterého jinak samozřejmě velmi respektuji jako morální autoritu, obdivuji jeho ladný a elegantní styl etc. Bohužel.

15.4.2015 v 10:10 | Karma: 22,76 | Přečteno: 722x | Diskuse| Ostatní

Milan Zborník

Jsem skutečným přítelem Ruska

Již z podstaty věci se považuji za přítele Ruska, alespoň té jeho racionálnější části, které je nyní v téhle zemi k čertu pomálu. Má žena je Ruska a náš syn má české i ruské občanství. Polovina naší rodiny jsou tedy Rusové, žijí v Rusku a do Čech nás jezdí navštěvovat. Máme mnoho ruských přátel, se kterými se stýkáme a máme ještě více těch českých, kteří se stýkají s námi. Já jsem Čech jak poleno a kdyby mi před pár lety někdo řekl, že budu mít syna Rusáka, tak bych se mu hlasitě vysmál. Tolik k úvodu.

31.3.2015 v 11:40 | Karma: 29,95 | Přečteno: 1498x | Diskuse| Ostatní

Milan Zborník

Strašení Kalouskem

Po loňských volbách a vítězství současné koalice jsem se naivně domýšlel, že krom jiného konečně končí ona doba, kdy za všechno může Kalousek. Do té doby jsem měl totiž pocit, že za všechno zlé, co se mi děje, může tohle monstrum, jak se mi tehdejší opozice snažila nakukat. Teď je tehdejší opozice u moci a kdo by to byl neřekl, za všechno zlé zase může Kalousek...

8.8.2014 v 11:20 | Karma: 18,44 | Přečteno: 578x | Diskuse| Ostatní

Milan Zborník

Putin je kriminálník. 5 let natvrdo!

Věděli jste, že v Rusku platí zákon, podle kterého tomu, kdo zpochybňuje územní celistvost Ruské federace, hrozí až 5 let natvrdo?

9.5.2014 v 21:18 | Karma: 16,04 | Přečteno: 698x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Zákon proti úhynu ryb. Všechny trubky svedené do řek se budou zapisovat

2. června 2024

Premium Rybáři si všimnou úhynu ryb v řece. Hasiči, zatímco havárii likvidují, na webové aplikaci vidí,...

Náš Den D. Jak se Čechoslováci v srdci Francie postavili divizi SS

2. června 2024

Premium Byla to nerovná bitva. Proti hrstce partyzánů stála elitní německá divize SS Das Reich na tancích...

Australský stát jmenoval tajemníka pro „pro změnu chování mužů“

1. června 2024  20:18

Guvernérka australského státu Viktoria Jacinta Allanová jmenovala poslance Tima Richardsona jako...

Papež se sešel s Čaputovou a matkami dívek, co zemřely při nehodě autobusu

1. června 2024  20:09

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová se v sobotu setkala ve Vatikánu s papežem Františkem. Na...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2076x
Třicetiletý optimista, který je šťastný a spokojený a tím demoralizuje své okolí.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám