Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kastrujme ty hazly

Malá Anička se ještě nenašla. Policie se zatím zdržuje jakéhokoliv vyjádření, nicméně i z těch střípků, které se k nám z médií dostanou, se obávám nejhoršího. Ať to již dopadne jakkoliv, a já se neustále modlím, aby to skončilo dobře, opět bude nasnadě otázka: Jde tomu předcházet?

Vůbec si neumíme představit, co asi cítí zoufalí rodiče a to nejen v tomto případě, ztratí-li se jim dítě a vy nevíte, kde může být, co se s ním stalo. Postupně policie odhaluje různé stopy a velmi často se stává, že nitky vedou k nějakému deviantovi. Situaci, kdy se pak rodičům oznamuje ta nejhorší možná zpráva, ovšem ve většině případů předchází spousta varování. Známe je, víme o nic a stejně s tím nic neděláme. Říká se tomu ochrana osobnosti a pokud by se kdokoliv snažil na tato svatá práva vztáhnout ruku, sesype se na něj banda takzvaných ochránců lidských práv. V ulici tak s vámi může bydlet deviant odsouzený za tři znásilnění, ale vy o tom nevíte. Ve většině těchto případů totiž onen deviant není kriminálník znásilňující ženy nebo děti, ale jen nemocný člověk, který se léčí. Dost často tedy ani neví, jak vypadá kriminál zevnitř, ale svůj „trest“ si odbude někde v bílém pavilonu s krásným lesoparkem a vycházkami do okolí. Jedině v moment, kdy se z jedné takové vycházky včas nevrátí, se dozvídáme, že tu někde pobíhá bez svých léků a že bychom si měli dát pozor. A dojde-li k nejhoršímu, jen si někde přečteme, že několikrát trestaný deviant opět zaútočil, znásilnil a zabíjel…

 Jedním z pilířů demokracie je lidská svoboda. Ovšem ti, kteří se dopouštějí takových zvěrstev, jako je znásilnění, pedofilie, násilí na dětech, ti se sami z kategorie Člověk diskvalifikují. Chránit by se měli lidé, ne zrůdy.

 V ČR mají lidé odsouzení k násilným trestným činům se sexuálním podtextem možnost vybrat si léčbu. Buď chemicky (léky) potlačit své pudy, nebo mohou dobrovolně podstoupit kastraci. Tato skutečnost je ovšem ochránci lidských práv velmi odsuzována a napadána. Bývalý ministr Kocáb se velmi zasazoval o to, aby bylo toto dobrovolné mrzačení zcela zakázáno. Prý se tím stejně nedá zamezit další trestné činnosti… Evropská unie dokonce vydala prohlášení odsuzující tuto praxi. Já si naopak myslím, že kastrace je jeden ze způsobů, jak předcházet takovému neštěstí, které se možná rýsuje v případu malé Aničky. Pokud tedy člověk páchající sexuální násilí na dětech a slabších jedincích je nemocný, je třeba ho léčit tak, aby jeho nemoc co nejméně ohrožovala jeho okolí. V tomto případě bych ani nepřistupoval k žádnému třikrát a dost. V žádném případě bych se ani neptal člověka odsouzeného z takového trestného činu jestli chce nebo nechce… Znásilníš? Zneužiješ dítě? Vykastrujeme tě. Ne jako zastrašující příklad, ale jako prevenci, aby se to samé nemohlo opakovat. Co asi tak můžete vysvětlovat znásilněné ženské? Víte paní, on to neudělal poprvé? Dokonce za to seděl, ale za tři roky jsme ho pro dobré chování museli pustit ven?

 Jaké mají argumenty proti kastraci ochránci lidských práv? Důstojnost jedince (který před tím o důstojnost připravil jiné), zbytečné mrzačení lidského těla (u člověka, který mrzačil nejen tělo, ale i duše), alternativní možnosti léčby (které evidentně nezabíraly tak jak měly, když došlo k recidivě). Všechny tyhle argumenty jsou naprosto neobhajitelné před kýmkoliv, kdo pocítil takové násilí na vlastní kůži. Jeden příklad za všechny: 5tiletý Honzík, kterého před pár lety brutálně znásilnil a zavraždil slovenský vrah a násilník Novák, který byl před tím již několikrát za znásilnění odsouzený. Kde v ten moment byli ti ochránci lidských práv? A kde by byl Honzík dnes, kdyby hned po prvním Novákově znásilnění přišel o svoje koule?

 Pořád doufám, že malou Aničku naleznou někde zdravou v zahradní chatce v Troji a vše se v dobré obrátí. Nicméně i tak to nic nezmění na mém přesvědčení, že kastrace je nejúčinnější prevence a ochrana před dalšími znásilněními a vraždami, které se již staly a které již bohužel vrátit neumíme. Kastrujte ty hajzly a přestaňte z nich dělat nemocné.

Autor: Milan Zborník | pátek 22.10.2010 11:27 | karma článku: 33,78 | přečteno: 2470x
  • Další články autora

Milan Zborník

Nepalte knihy, prosím!

Pálení knih je špatné a je úplně jedno, jakým důvodem to ospravedlníte. Pálení knih také může motivovat lidi k tomu, aby pálili i něco jiného, jak už z historie víme...

10.7.2016 v 8:49 | Karma: 12,71 | Přečteno: 413x | Diskuse| Politika

Milan Zborník

Hajlující Zeman?

V době svých gymnazijních let, kdy jsem pilně studoval v pivnici Pod Petřínem a v přilehlém okolí, si vzpomínám, že v rámci svých studijních aktivit jsem sledoval i Českou televizi. V tomto médiu se jednoho dne objevil záběr tehdejšího poslance Miloše Zemana jedoucího pražskou tramvají. Ze záběru bylo jasně patrné, že Miloš Zeman, chytající se horního madla, v jeden moment vymrštil svou pravici rovně do výše cca 100 stupňů a tím tak vzdal hold vůdci třetí říše Adolfu Hitlerovi. Miloš Zeman jednoduše hajloval. Dopustil se přímé podpory nacismu, fašismu a bůhví čeho ještě. Tento muž!, kterého jinak samozřejmě velmi respektuji jako morální autoritu, obdivuji jeho ladný a elegantní styl etc. Bohužel.

15.4.2015 v 10:10 | Karma: 22,76 | Přečteno: 722x | Diskuse| Ostatní

Milan Zborník

Jsem skutečným přítelem Ruska

Již z podstaty věci se považuji za přítele Ruska, alespoň té jeho racionálnější části, které je nyní v téhle zemi k čertu pomálu. Má žena je Ruska a náš syn má české i ruské občanství. Polovina naší rodiny jsou tedy Rusové, žijí v Rusku a do Čech nás jezdí navštěvovat. Máme mnoho ruských přátel, se kterými se stýkáme a máme ještě více těch českých, kteří se stýkají s námi. Já jsem Čech jak poleno a kdyby mi před pár lety někdo řekl, že budu mít syna Rusáka, tak bych se mu hlasitě vysmál. Tolik k úvodu.

31.3.2015 v 11:40 | Karma: 29,95 | Přečteno: 1498x | Diskuse| Ostatní

Milan Zborník

Strašení Kalouskem

Po loňských volbách a vítězství současné koalice jsem se naivně domýšlel, že krom jiného konečně končí ona doba, kdy za všechno může Kalousek. Do té doby jsem měl totiž pocit, že za všechno zlé, co se mi děje, může tohle monstrum, jak se mi tehdejší opozice snažila nakukat. Teď je tehdejší opozice u moci a kdo by to byl neřekl, za všechno zlé zase může Kalousek...

8.8.2014 v 11:20 | Karma: 18,44 | Přečteno: 578x | Diskuse| Ostatní

Milan Zborník

Putin je kriminálník. 5 let natvrdo!

Věděli jste, že v Rusku platí zákon, podle kterého tomu, kdo zpochybňuje územní celistvost Ruské federace, hrozí až 5 let natvrdo?

9.5.2014 v 21:18 | Karma: 16,04 | Přečteno: 698x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Manžela šéfky americké Sněmovny napadl kladivem. Kanaďan dostal třicet let

17. května 2024  21:06

Soud v Kalifornii vyměřil trest třiceti let odnětí svobody muži, který v roce 2022 vtrhl do domu...

Auto sjelo pod pražským Vyšehradem do Vltavy. Na místě zasahovali potápěči

17. května 2024  19:57,  aktualizováno  20:44

Hasiči a policie zasahovali na Podolském nábřeží, kde sjelo vozidlo do Vltavy. Podle pražských...

  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2076x
Třicetiletý optimista, který je šťastný a spokojený a tím demoralizuje své okolí.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám