Premium

Získejte všechny články
jen za 49  Kč / 1. měsíc

Vydržme!

17. listopad je nebo spíše měl by být svátkem těch, kteří se neohnuli a nepodvolili. A dokázali se v pravý čas postavit za svou věc a za svoji svobodu.

(Původní text proslovu na demonstraci 17. listopadu 2021, která se konala na pražském Staroměstském náměstí)

Dnes, dvaatřicet let poté jsme opět nuceni se ohýbat před nově se etablujícím nesvobodným politickým režimem a podvolovat se lži a nenávisti.

Jsme nuceni vidět očkování proti kovidu a všemožná zdravotní opatření, která jsou na nás týden co týden uvalována, nikoliv jako věc svého osobního zdraví, ale jako věc veřejnou a společnou. Jsme nuceni se obětovat, vzdát se své vlastní integrity.

Odcházející vláda nám na rozloučenou naděluje další a další omezování naší svobody. Nová, rodící se vláda dává jasně najevo, že bude ochotna zajít ještě mnohem dál... Žádná změna se nekoná. Volby skončily - sliby budiž zapomenuty.

Já si dovolím být osobní. Jsem ochoten zvážit všechny zdravotní aspekty a dojít případně k závěru, že očkování proti kovidu je pro mě řešení. Odmítám falešnou nálepku antivaxera! Stejně jako jsem se nechal před dvěma lety přeočkovat proti tetanu nebo jako jsem ochoten přemýšlet o očkování proti klíšťové encefalitidě, i nyní chci o otázce očkování proti kovidu uvažovat v jednom jediném kontextu, který dává smysl: v kontextu svého vlastního zdraví. Nechci jednat na základě nátlaku a manipulací.

Chci, aby byly na stole jasné podmínky. Žádné účelové matení kolem toho, zda má být očkovaný člověk pokládán za potenciálně rizikového či ne. Žádné žonglování s počty dávek. Dvě dávky už jsou prohlášeny za nedostatečné, jsme nuceni přijmout třetí dávku. Nebo je již na stole téma čtvrté dávky? A co pátá? Desátá? Přeočkování každý rok třikrát až do konce našich životů? Kdo se jedinkrát ohne před nátlakem a manipulací, tomu je již jedno, zda do sebe nechá píchnout jednu dávku vakcíny nebo dvacet.

Pokud bych za současných podmínek svolil k očkování, co z toho vyplývá?

Ukázal bych tím, že nátlak, výhrůžky, vydírání a lhaní funguje. Dal bych těmto ohavným a hanebným metodám morální posvěcení.

Dal bych morální posvěcení novináři Etzlerovi, který lituje, že my neočkovaní neumíráme dost rychle...

Dal bych morální posvěcení hygieničce Svrčinové, která si libuje, že se podařilo vystrašit školní děti, takže poslušně a disciplinovaně noší roušky a respirátory...

Dal bych morální posvěcení těm, kteří vyhrožují, že neočkovaným bude odepřena zdravotní péče a čeká je umírání bez pomoci - protože ta se má dostat jen těm nemocným s kovidem, kteří prošli očkováním (sic!)...

Dal bych morální posvěcení těm, kteří hrozí, že neočkovaní by si měli veškeré zdravotní výdaje platit sami - přestože do systému socialistického zdravotnictví odváděli celé roky nemalou část svého výdělku...

Dal bych morální posvěcení těm, kteří vinu za kolabující zestátněné zdravotnictví svalují na neočkované, aniž by dokázali odpovědět na otázku, proč se za celé dva roky nikdo ani nepokusil změnit jeho parametry?

A tak dále...

Ať konečně skončí celá ta nechutná propaganda a nátlak. Ať nám vláda umožní racionálně se rozhodovat, ať s námi jedná jako s dospělými lidmi. Nejsme děti.

Stůjme si za svým. Vydržme. Pravda a morálka je na naší straně. Žádný nátlak nelze morálně obhájit. Žádnou lží nejde natrvalo umlčet pravdu. Ukažme vládě, že tyto metody nefungují. A donuťme je buď změnit své metody,  nebo sáhnout k otevřenému brutálnímu násilí - v den, kdy se toho odváží, si však zpečetí svoji totální prohru.

Autor: Luboš Zálom | čtvrtek 18.11.2021 15:20 | karma článku: 35,07 | přečteno: 1107x
  • Další články autora

Luboš Zálom

Eurovolby skončily. Nezapomeňte

Okřídlené rčení tvrdí, že kdyby volby mohly něco změnit, dávno by byly zakázány. Osobně jej pokládám za velmi falešné a vlastně předem poraženecké. Co tedy letošní eurovolby? Změní se něco, nebo bude politika EU stále stejnější?

11.6.2024 v 16:39 | Karma: 18,24 | Přečteno: 590x | Diskuse | Politická aréna - pro politiky

Luboš Zálom

Ministr Hladík straší občany ČR falešným pojmem ekologická stopa

Před několika týdny vydalo ministerstvo životního prostředí, jemuž šéfuje lidový socialista Petr Hladík, že od 18. dubna žijí občané ČR na ekologický dluh. Vyděsilo vás to?

2.6.2024 v 15:16 | Karma: 24,62 | Přečteno: 533x | Diskuse | Politická aréna - pro politiky

Luboš Zálom

Kingdom Come, svoboda a trh

České internetové vody rozbouřil článek zveřejněný na jistém blogu na serveru idnes.cz. Autor textu v něm z jakéhosi ekonomicky-morálního hlediska rozebírá chystané vydání počítačovými hráči toužebně očekávané hry Kingdom Come 2.

20.5.2024 v 13:55 | Karma: 28,75 | Přečteno: 3998x | Diskuse | Politická aréna - pro politiky

Luboš Zálom

Chvála neposlušnosti

Austrálie zavedla tábory pro odpírače karantény. Kanadský Quebec zavádí pro neočkované občany speciální daň. Řecko jim zase uděluje pokutu 100 euro měsíčně. Itálie se chystá zakázat neočkovaným chodit do práce...

14.1.2022 v 18:43 | Karma: 40,86 | Přečteno: 2260x | Diskuse | Politická aréna - pro politiky

Luboš Zálom

Volby skončily. Nezapomeňte.

Před necelým měsícem skončily volby, které byly mnohými líčeny jako přelomové. Jako cesta ke změně. Na jaké změny se tedy můžeme těšit?

2.11.2021 v 15:00 | Karma: 23,99 | Přečteno: 823x | Diskuse | Politická aréna - pro politiky
  • Nejčtenější

Novinky na iDNES Premium: Každý den rozdáváme bazény za 100 tisíc Kč

15. července 2024,  aktualizováno  22.7 8:34

Léto je v plném proudu, teploty pravidelně stoupají nad 30 stupňů a schladit se ve vodě je jistě...

Můj syn Xavier zemřel, říká Musk o transgender dceři. A chce zničit „virus woke“

24. července 2024  11:37

Miliardář Elon Musk tvrdí, že byl podveden, když dovolil svému synovi stát se transgender ženou. V...

IT problémy způsobily kolaps bank i letišť. V Evropě i jinde ve světě

19. července 2024  9:25,  aktualizováno  22:33

Řadu zemí v pátek zasáhly problémy s počítačovými systémy. Letiště kvůli výpadku čelila potížím s...

Sto tun obilí za hodinu. Na Hané mají výjimečný kombajn, jeden z patnácti na světě

22. července 2024  14:31

Až sto tun obilí dokáže za hodinu sklidit nový kombajn CR11 firmy New Holland, který vyjel do...

VIDEO: Kapitán výletní lodi v Řecku spláchl vlnou turisty na pláži. Vyšetřují ho

23. července 2024  9:29

Nevyžádané dobrodružství na jinak poklidné dovolené zažili v sobotu turisté na pláži Agios Stefanos...

Zahájení na lodích a v kapkách deště. Olympiádu zažehli Riner a Pérecová

26. července 2024  18:35,  aktualizováno  27.7

Zahájení, které nemá obdoby. Poprvé v historii se slavnostní ceremoniál přesunul mimo stadion....

Rozvojové země se topí v rekordních dluzích, odnášejí to nejchudší, říká studie

27. července 2024

Většina států po celém světě dlouhodobě bojuje s vysokými dluhy. V případě rozvojových států ale...

Pověst jejich zmrzliny překročila hranice. Vsadili na řemeslnou výrobu

27. července 2024

Za tři dekády se z malé cukrárny na konci světa stalo zmrzlinářské impérium Adria Gold. Vyrábí...

Prsty už slábnou, hlásí Petr Janda. Na pódiu chce ale zůstat až do konce

27. července 2024

Letošní červencová party na zahradě Petra Jandy se nesla v havajském duchu. A její nejzářivější...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 282
  • Celková karma 23,87
  • Průměrná čtenost 2470x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.