Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

O flirtování

Zdá se to jednoduché. Někoho si vyhlédnout v tramvaji, v metru, v kavárně. Zachytit pohled, usmát se a uhnout očima. Počkat pět vteřin (velmi dlouhých pět vteřin) a podívat se znovu. Chytil se na háček? Nechytil?

Stojím v Dejvicích na zastávce číslo tři a čekám. Jsem tu moc brzy, autobus jede až za čtyřicet minut, ale zas mám jistotu, že se do něj dostanu. Bývá natřísknutej.

 

Přijíždí Kladeňák. Tím nejedu. Kladeňák jede do Kladna (překvapivě) a já jedu do Loun. Ale s Kladeňákem jede nějaký kluk. Takový tremp. Sedí vepředu. Kluci nikdy nesedají vepředu, ne dobrovolně. Já sedávám vepředu ráda. Mám ráda rozhled. Hele, vedle něj další tremp. Dva trempi na přední sedačce. Koukám na toho „svýho“ trempa a myslím na tyhle blbosti. Asi civím dlouho, protože tremp zvedl hlavu od časopisu a kouká na mně. Lidi to prostě vycítěj, že na ně někdo civí. Nějak jsem se zasekla v myšlenkách. Jak dlouho už na sebe takhle čučíme? Jéžiš, to je trapný. Uhýbám očima a cítím jak rudnu. Vždycky se červenám, nedokážu tomu zabránit. Někomu to připadá roztomilé. Trempovi asi taky, protože se usmívá (vidíte, koukla jsem se podruhý), ale zato se nečervená vůbec. Taky se usmívám. Neumím se neusmívat, když se usmívá někdo jiný. Znáte ten pocit, když se vám koutky roztahují samy od sebe a připadáte si přitom jako debil? Přesně tak.

 

Lidi nastoupili, Kladeňák nastartoval motor a odjíždí. Nedá mi to a koukám, co „můj“ tremp. Skoro klečí na tý přední sedačce, vyvrácenej dozadu a mává ostošest. Mávám taky. A posílám poslední úsměv. Tohle bylo hezký. Takový hřejivý na duši.

 

Nejlepší je, že toho člověka už nikdy nepotkáte, takže nehrozí žádný nebezpečí. Že bude chtít pokračovat ve flirtu. Že si flirt vyloží jako pozvánku do postele. Že bude příšernej a že se ho už nezbavíte. Flirt přes okno autobusu je dokonale bezpečnej. Protože češi nějak neumějí flirtovat.

 

Já to taky neumím, ale to je tím, že jsem prostě střevo. Po příchodu do místnosti do deseti minut vycítím, kdo s kým peče a jak jim to klape. S jedinou výjimkou. Pokud se to týká mne. Mám porouchaný radar. Ke mně můžete vysílat signály jak chcete, já je nerozkóduju. Pokaždý jsem stejně naivně překvapená, že se někomu líbím a pokaždý si připadám jako naprostý idiot. Já? Se líbím? Jemu? No to si děláš srandu, ne? Tak tohle je moje nejčastější reakce. Veškeré dvoření vnímám jako žert. A buď se dobře bavím, nebo se urazím. Chudák druhá strana, pokud se mu opravdu líbím. Já i na pozvání na rande reaguju jako na vtip. Nějak si pořád nedokážu v hlavě sesumírovat, že bych se někomu mohla líbit. Nikdy jsem nebyla hezká. Ani jako dítě, ani jako puberťačka. A najednou, kolem mých osmnáctin se něco stalo a najednou se na mně cizí muži usmívají a já naprosto nechápu proč, protože z mého subjektivního hlediska vypadám pořád stejně (A spolužáci ze základky mne poznávají i po deseti letech bez kontaktu). Je to už pár let a pořád jsem si nezvykla. No jo. Jsem prostě střevo.

 

Mám kamaráda cizince. Žije v Čechách už pár let a už pár let je pro mne výborným zdrojem postřehů k české mentalitě. V Čechách se odnaučil flirtovat. Čeští muži to nedělají. A víte proč? Prý proto, že české ženy neumějí flirt přijmout a opětovat.

 

Když tenhle můj kamarád přijel do Čech, míval ve zvyku říkat i neznámé ženě, že je hezká a že jí to sluší. Jenže brzy zjistil, že Češky nedokáží pochopit, že tím to pro něj skončilo. Řekl, co si myslel a nechtěl ji pozvat na kávu, ani ji žádat o ruku. Češky prý vnímají galantní poklonu jako začátek něčeho většího. On vyjádřil svůj názor a ona slyšela znít svatební zvony. Pár nedorozumění mu prý stačilo. Už neflirtuje.

 

Tak nevím, asi nejsem Češka. Já zase všechno vnímám jako zábavu. Myslím si, že se ten muž prostě nudí a já jsem asi jediná žena v okolí a tak se pokouší zahnat nudu flirtem. „Za střízliva“, tedy za stavu normálního by ho to nikdy nenapadlo.

A pak se v tom čert vyznej.

P.S.: Děkuji trampovi z Kladeňáku za pěkných deset minut

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Kateřina Zagorová | úterý 7.10.2008 12:59 | karma článku: 43,35 | přečteno: 16519x
  • Další články autora

Kateřina Zagorová

Nový byt, aneb tahle válka se vede na kila

Asi před třemi měsíci jsem se přestěhovala. Po maratonu vyřizování spojených se změnou adresy, jsem konečně stála uprostřed svého nového bytu.... a spousty krabic. Protože jsem veškerý nábytek zanechala ve svém původním doupěti, vrhla jsem se vstříc novému bydlení vybavena nafukovací matrací, jedním zahradním stolkem a velkou spoustou iluzí o tom, jak si to tu krásně zařídím. Ach sladká naivito, tehdy jsem, já hloupá, vůbec netušila, že tahle válka se povede na kila.

16.8.2012 v 12:01 | Karma: 40,60 | Přečteno: 8374x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Zagorová

Letecký den

Jsem bezrizikový typ. Bojím se výšek. Bojím se rychlé jízdy. Bojím se tmy a bouřky. A mravenců. Bojím se sednout cizímu člověku do auta, co kdyby to byl špatný řidič. Prostě se opatruju jako oko v hlavě.Když mne ale kamarádka lákala na Matějskou, že se spolu s jinou kamarádkou nechají vystřelit v té bungee kouli, nemohla jsem si to nechat ujít. Škodolibě jsem se těšila, jak jim bude špatně, protože do tohohle životu nebezpečného nesmyslu by dobrovolně vlezl jen naprostý šílenec. Ti bystřejší z mých čtenářů se právě škodolibě zachechtali.

31.5.2012 v 10:14 | Karma: 33,78 | Přečteno: 5513x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Zagorová

Veřejně prospěšné práce nezaměstnaných? Přemýšlejme.

Argumenty pana Drábka ve prospěch povinnosti nezaměstnaných po dvou měsících pobírání podpory odvést 20 hodin týdně státu formou bezplatných prací „pro veřejnost“ se zdají být celkem logické:

23.2.2012 v 14:35 | Karma: 48,57 | Přečteno: 28428x | Diskuse| Olomouc

Kateřina Zagorová

Připravujeme Vánoce

Normálně máme Vánoce více méně klidné. V průběhu listopadu vybádám, co by kdo chtěl naježit. První týden v prosinci ježím v obchodech a zbytek adventu jásám nad horkým čajem, jak jsem na to vyzrála. Úklid se děje ve dvou víkendech na počátku prosince vždy v sobotu, zatímco velké pečení (a uždibování) se koná v neděli. S mamkou máme manufakturu na výrobu cukroví, takže to slušně odsejpá.

22.12.2011 v 14:59 | Karma: 32,73 | Přečteno: 3073x | Diskuse| Ona

Kateřina Zagorová

Inovujeme

Od jisté doby jsem poněkud nedůvěřivá k „inovovaným složením“ a „vylepšeným recepturám“. Většinou to totiž znamená jediné:

14.12.2011 v 14:18 | Karma: 28,20 | Přečteno: 2978x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Česká televize odvysílá před eurovolbami i debatu evropských lídrů

12. května 2024

I Česká televize nabídne divákům před volbami do Evropského parlamentu předvolební debaty lídrů...

Hrad začal platit cesty prezidenta. Za Zemana je celé musely financovat kraje

12. května 2024

Premium Když prezident přijede do krajů, nemá kolem toho být obrovská pompa, která stojí nejen hodně...

Pomohli její zemi bránit proti Japoncům. Filipínka teď o Češích vydává knihu

12. května 2024

Premium Měli to být spojenci nepřítele, ale namísto toho čtrnáct statečných Čechů nasadilo život, aby...

Úlet novin pečetil Trumanův triumf, lovec gangsterů už šok nerozdýchal

12. května 2024

Seriál Americké prezidentské volby dokážou překvapit, i když si všichni myslí, že dopředu vědí, jak...

  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6807x
Jsem Katka. A tenhle blog se co nevidět přesune jinam. Kam? Hledejte. Pokud to bude osud, najdete mne. Pokud ne... no, mí tři čtenáři mi stačí