Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Novoroční předsevzetí aneb jak se dočkat konce světa

Podle mayského kalendáře nastane 21. 12. 2012 konec světa. Přiznám se, že když se dívám na zprávy a zejména na ty ekonomické, tak to tak opravdu vypadá. Ať už se předpověď starých Mayů vyplní či nikoliv, budeme se především nejdříve muset kritického data dočkat. A tak se ptám, jak přežít rok 2012 a nepoddat se černým vizím, ekonomickým krizím a jiným ve skrze negativním zprávám, kterými nás denně bombardují média?

Mayský kalendářHW

Ačkoliv nejsem příznivcem lhaní si do kapsy ani budování falešného optimismu, tak věřím, že jedna taktika, jak se s tím vším vypořádat, existuje. Mé novoroční předsevzetí je totiž radovat se z obyčejných, všednodenních věcí a maličkostí.

Silvestra jsem oslavila s manželem v Berlíně. Úžasné, nabité, kosmopolitní a přátelské město mě nadchlo stejně jako při předchozích návštěvách. Jestli to bylo koncem roku, nebo Německem, které nás má všechny z krize vytáhnout, nevím, ale atmosféra ve městě byla fantastická. Pulzující ulice, plné restaurace, bary a turisté trajdající po památkách byl přesně ten únik od „blbé nálady“, který jsem potřebovala. Chybička se vloudila jen v okamžiku, kdy jsem se na Nový rok ráno podívala na zprávy BBC, abych se dozvěděla, že tento rok bude opravdu na nic a že až na Olympiádu v Londýně nás vlastně nic dobrého nečeká. A tak jsem, možná trochu alibisticky, televizi vypnula a začala se věnovat jiným věcem. Začátek roku byl tedy opravdu príma, takže je tu první důvod k radosti a optimismu.

Po Vánocích strávených doma v ČR jsem se vrátila zpět do Skotska zregenerovaná a s pár kily navíc získanými nadbytečnou konzumací cukroví, uzeného se zelím a knedlíky a nenahraditelného knedla zela vepřa. A neříká se snad, že tuk obaluje nervy? A tak se místo výčitek a vrhání se na všemožné diety a rotopedy v posilovnách raduju, že mám obalené nervy a energii čelit věcem příštím. České kamarádky jsem tady v Dundee taky našla v pořádku a takové kafe a příjemné popovídání o životě je dalším světlým bodem na seznamu všednodenních radostí.

Před dvěma lety jsem si tady ve Skotsku založila vlastní firmu, která se zabývá PR a marketingem. Byl to riskantní krok v okamžiku, kdy ekonomická krize teprve začínala a někdo v ní věřil a někdo ne. Teď není sporu o tom, že na ekonomickou krizi věří více podnikatelů než tříletých dětí na Ježíška. Asi si dovedete představit, že v oboru, který se tak obtížně kvantifikuje, nemám v tuto chvíli na růžích ustláno. A máte samozřejmě pravdu! Loňský rok byl opravdovou výzvou a myslím si, že do okamžiku, kdy budu prodávat franšízy po celé Evropě, je ještě kus cesty :-). Přes veškeré obtíže však můžu říct, že mě podnikání baví, za bývalé zaměstnání bych neměnila ani náhodou a dokud firma běží a funguje bez dluhů, s čistým štítem a dobrými referencemi, tak je to pro mne důvod k optimismu.

Podtrženo sečteno, jsem jedním ze šťastných lidí, kteří mají střechu nad hlavou, práci, milující rodinu, přátele a peníze na nákup. Protože to pro mě není málo, věřím, že rok 2012 bude dobrým rokem. A ať už konec roku v prosinci přijde nebo ne, já si to chci pořádně užít :-)!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Helena Woodcock | čtvrtek 19.1.2012 13:15 | karma článku: 11,34 | přečteno: 848x
  • Další články autora

Helena Woodcock

Den D moderní skotské historie je tady

Dnes ráno jsem byla volit. Nic výjimečného, řeknete si, ale já jsem byla (coby cizinec, byť s druhým domovem ve Skotsku) volit v referendu o skotské nezávislosti, které zásadním způsobem ovlivní budoucnost této pětimilionové země i mé zdejší skotské rodiny.

18.9.2014 v 8:29 | Karma: 20,68 | Přečteno: 1637x | Diskuse| Politika

Helena Woodcock

Mé skotské těhotenství – XII. První dny doma

Návrat domů z porodnice je nádherným okamžikem v životě každé maminky. Nicméně je to také moment naplněný jistou mírou obav. Asi každá novopečená maminka se sama sebe ptá, jak vše zvládne, jestli to bude s prckem umět a jestli bude dobrou mámou. Pro mne byl tento okamžik o to horší, že žiju v cizí zemi a dobře jsem věděla, že člověk, kterého bych si v tu chvíli přála mít nejblíž, totiž moje maminka, bude v tu chvíli daleko. Tady ve Skotsku ovšem péče o matku a novorozeně propuštěním z nemocnice nekončí. Deset dní po návratu domů docházejí za maminkou a miminkem porodní asistentky, které dohlížejí, aby bylo vše v pořádku. Kontrolují váhu miminka, hojení pupíku, stolici a celou řadu dalších věcí, které se mohou u novorozence vyskytnout. Zároveň se také starají o matku a dozírají, aby její rekonvalescence po porodu probíhala tak, jak má, a proces hojení byl, pokud možno, nekomplikovaný.

19.7.2013 v 12:31 | Karma: 18,27 | Přečteno: 959x | Diskuse| Ostatní

Helena Woodcock

Mé skotské těhotenství – XI. Pobyt v nemocnici

V minulém blogu jsem se s vámi podělila o zkušenost se svým skotským porodem. Ač se má dcerka Anička narodila neplánovaným císařským řezem, byl pro mne porod a související péče jednoznačně pozitivní zkušeností. Na následný pobyt v nemocnici jsem se nikterak netěšila, ale přesto, že je zde ve Skotsku běžné do 48 hodin po císařském řezu jít domů, já jsem nikam nepospíchala. Přece jen jsem prodělala velkou operaci a na pomoc rodiny jsem se po návratu domů spoléhat nemohla. Manžel již má jen tatínka a má rodina je samozřejmě v ČR. Příjezd babičky a dědy z Čech byl naplánován až na 6. června.

15.7.2013 v 18:10 | Karma: 34,31 | Přečteno: 7682x | Diskuse| Osobní

Helena Woodcock

Mé skotské těhotenství – X. Porod

Po delší odmlce se vracím ke svému, nyní již ne těhotenskému blogu. Poslušně hlásím, že se nám 25. května narodila dcerka Anička vážící 4,20kg a měřící 51cm. Z blogu těhotenského je tedy nyní blog novorozenecký. Než jsem otěhotněla, byla pro mne myšlenka porodu ve Skotsku nepředstavitelná. Bohaté negativní zkušenosti se zdejším zdravotnictvím mne odrazovaly na něco takového jen pomyslet. Průběh prenatální péče mne však mile překvapil, a proto se i myšlenka porodu ve zdejší mega nemocnici Ninewells stala přijatelnou. No, ono mi taky konec konců nic jiného nezbývalo, že?

25.6.2013 v 16:40 | Karma: 19,95 | Přečteno: 1929x | Diskuse| Osobní

Helena Woodcock

Mé skotské těhotenství – IX. Předporodní kurzy závěr

V dnešním blogu bych ráda shrnula obsah posledních hodin předporodních kurzů, a to jak partnerských, tak jen pro nastávající maminky.

24.4.2013 v 16:50 | Karma: 10,66 | Přečteno: 822x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

ANALÝZA: Putin zase budí přízrak atomovek. Co tím sleduje právě teď

10. května 2024

Premium Kreml s výslovným odvoláním na nedávné komentáře západních vůdců týkající se války na Ukrajině...

Operace Vrbětice: divné náhody a záhady. Jakou roli hrál majitel firmy

10. května 2024

Premium Třetí díl seriálu MF DNES popisuje podivné jednání šéfa firmy Imex Group, Petra Bernatíka, která...

ANO chce odložit korespondenční volbu na dobu po volbách v příštím roce

9. května 2024  5:15,  aktualizováno  10.5

Přímý přenos Poslanci se přou o zavedení korespondenční volby pro české občany v zahraničí. Sněmovnu opět...

Zavřené školy, letiště i banky. Argentinu zasáhla generální stávka

9. května 2024  22:28

Odbory v Argentině organizují generální stávku. Protestují proti úsporným opatřením a dalším...

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...

  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1669x
Helena Woodcock, nezávislá novinářka a PR specialistka žijící v současnosti ve Skotsku