Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pohled psa / A Dog's View

Ahoj, jmenuji se Lily a jsem výmarský ohař. Je mi teprvé 4 a půl měsíce, tak jsem pořád štěňátko. Zdravím Vás z mé první dovolené. Strašně moc si to užívám s páníčkem a jeho přátely na venkově.Páníček je tu se mnou furt, ale jeho kamarádi se střídají a dělají dívné věci. Ráno začíná normálně procházkou v lese. To mě hrozně baví, protože je klid a není vedro. Cítím tam tolik zvířat, tak celou dobu beham ostošest. Páníček volá "Lily, ke mě" nebo "Lily, k noze". Je to otrava! Někdy poslouchám, ale když cítím zajímavou stopu, kašlu na něj. On se pak naštve a nadává na mě. Myslím, že to není slušné - vždyť jsem ještě miminko!Po snídani je moc aktivity a všichni někam jezdíme autem. Vždy je to k vodě. Páníček se převlíká do dívného černého obleku. Včera a dnes měl na sobě více věci, než obvykle a vypadal pěkně blbě! Já nemám nic takového a plavu bez problému. Sice před 10 dny jsem se vody bála, ale teď plavu ráda. Páníček skáče do vody, ale ostatní nechtějí. Dva jezdí v dlouhé úzké věci na vodě. Nechávají mě s někým a zase jezdíme autem. Dneska jsem byl nějakým Dominikem. Páníček byl s dvěma babama a žarlila jsem. Večer je kousnu:-).Každé odpoledne pánička přivítáme, což je super a někdy spolu plaveme na chvíli. To mám ráda, protože je mi horko. Jenže blbec plave s rukama nad vodou. Já mám všechny 4 ve vodě a jde mi to dobře.Dneska se páníček flákal, protože nebyl pryč tak dlouho jako obvykle. Zaslechla jsem, že uplaval jenom 7,8 km, ale to znamenalo, že nebyl moc unavený.Odpoledne se vracíme na chatu, kde všichni spí a relaxují včetně mě. Večer jsem zase živá a když si se mnou nehrajou, otravuju je, aby mi dávali pozornost. Páníček píse nějakou hloupost a chci zase do lesa. Většinou to vzdává a chodí se mnou:-).Líbí se mi to tady. Prý zítra začne v Zrůbku a skončí u Cholinského mostu.

Lily

Hi, my name's Lily and I'm a Weimaraner. I'm only 4 and a half months old so I'm still a puppy. I'm sending you greetings from my first holiday. I'm really enjoying it with my master and his friends in the countryside.
Master is here all the time but his friends change and they do weird stuff. The morning starts normally with a walk in the forest. I really like that because it's calm and not hot. I  can smell lots of animals so I run around like mad the whole time. Master calls "Lily, come here" or "Lily, heel". It's really bothersome. Sometimes I listen but when I smell an interesting scent, I don't bother obeying. Then he gets mad and swears at me. I don't think that's polite - I'm still just a baby!
After breakfast there's a lot of activity and everyone goes somewhere in the car. It's always to water. Master changes into a strange black suit. Yesterday and today he had more things than usual on and he looked really stupid! I don't have anything like that and I can swim without a problem. It's true that 10 days ago I was afraid of the water but I like it now. Master jumps into the water but the others don't want to. Two go in a long, narrow thing on the water. They leave me with someone else and we go by car again. I was with some Dominik today. Master went with two chicks and I was jealous. I'll bite them tonight:-)
I welcome master every afternoon, which is great and sometimes we swim together for a while. I like that because I'm hot. The idiot swims with his arms out of the water. I swim with all four in the water and works great.
Master was lazy today because he wasn't away as long as usual. I overheard that he swam only 7.8 km but that meant that he wasn't very tired.
Later in the afternoon we return to the cottage where everyone sleeps and relaxes, including me. I'm alive again in the evening and if no one plays with me, I bother them to give me some attention. Master writes some stupid thing and I want to go into the forest again. Usually he gives up and takes me:-). I like it here.
Apparently, tomorrow he's starting in Zrůbek and finishing by Cholinský Bridge.

Autor: Paul Whitaker | pátek 9.7.2010 21:55 | karma článku: 11,85 | přečteno: 1407x
  • Další články autora

Paul Whitaker

Poslední etapa a oslava / The Last Stage and Celebration

Poslední den včera byl skvělý. Měl jsem plavat jen 5 km, abych měl ještě sílu na oslavu:-). Nevěděl jsem co mě v cíli ve Žlutých lázních bude čekat kromě toho, že bude pár reportérů a kamarádů. Načasoval jsem to skoro přesně a krátce po 15 hodině jsem dorazil na cíl. Normálně když plavu, neslyším nic kvůli vodě v uších, ale najednou jsem slyšel řev a při dýchání jsem viděl na molu a břehu velký dav. Lidé mávali a tleskali. Byl to super pocit. Ještě víc jsem nečekal, že jako vůbec první věc jsem dostal panáka slivovice – z toho jsem byl nadšen:-).

18.7.2010 v 17:01 | Karma: 11,14 | Přečteno: 1149x | Diskuse| Sport

Paul Whitaker

Smíšené pocity ke konci / Mixed Feelings towards the End

Vážení čtenáři, jsem už skoro v cíli!! Poslední dva dny ve vodě proběhly bez problému a zítra mě čeká jen 5 km do konečné cíle. Teď je vhodná chvíle Vám poděkovat. Vím, že mnozí z Vás tento blog čte pravidelně a dostal jsem od Vás hodně podporujících vzkazů. Ještě bych chtěl poděkovat těm, kteří poslali peníze, které dělaji rozdíl pro lidi kteří to opravdu potřebují. Když jsem tento projekt začal, netušil jsem, že se o tom bude vědět tolik lidí. To nejde o mě, ale hlavně o neziskovou organizaci Asistence o.s., pro kterou to dělám. Ještě nemáme konečnou částku a počítám, že peníze budou stále chodit, tak za pár týdnů určitě napíšu aktuální částku.

16.7.2010 v 19:34 | Karma: 9,31 | Přečteno: 876x | Diskuse| Sport

Paul Whitaker

Nádherný den / A Beautiful Day

Už jsem psal o kráse Vltavy, ale dnes to musím opakovat, protože byl snad nejhezčí úsek ze všech! Plaval jsem 8,7 km přes Stěchovickou přehradu. Je sice jen kousek z Prahy, ale trochu bokem, tak asi tam jezdí málo lidí, ale rozhodně to stojí za to. Je to úzké s vysokými skály na obou stranách a jako všude po Vltavě je všude hodně stromů. Naštěstí ještě nejsem dost unavený, abych neocenil přírodu kolem a za to jsem rád. Vede tam turistická trasa a určitě se tam vrátím „na suchu“.

14.7.2010 v 17:30 | Karma: 11,47 | Přečteno: 1171x | Diskuse| Sport

Paul Whitaker

Meteorologové se spletli / Meteorologists made a mistake

Já jsem právě hodně unavený, ale ne z plavání, kvůli meteorologům! Hláslili na dnešek dopoledne silné bouřky, takže skoro celou noc jsem to řešil a měl jsem strašné nervy. Spal jsem asi jen čtyři hodiny.

13.7.2010 v 22:17 | Karma: 10,54 | Přečteno: 1410x | Diskuse| Sport

Paul Whitaker

Nový program na poslední týden / A New Programme for the Last Week

Včera vše proběhlo v klidu a dorazil jsem na kemp Nová živohošť po 10,1 km ve vodě. Dneska si užívám druhý a poslední odpočinkový den. Cestou domů včera jsem chtěl jet podél řeky, abych se podíval na zbytek trasy a byl jsem příjemně překvapen. Když jsme si psali s Povodím Vltavy v únoru, pan mi napsal, že vodné dílo Vrané bude vypuštěné z důvodu rekonstrukce, ale včera bylo plné vody:-). Plánoval jsem plavat stejnou délku Vraného, ale na Slapech, abych nezkrátil trať. No, je to super, že budu opravdu plavat celou trať z Českých Budějovic do Prahy a už se teším na pokračování zítra. Včera večer jsem přeplánoval tento týden a níže najdete nový program. Paní z Davle chtěla vědět, kdy tam budu plavat. Teď Vám můžete sdělit, že budu tam ve čtvrtek asi mezi 9:30 a 10:30.

12.7.2010 v 10:13 | Karma: 9,01 | Přečteno: 1008x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Poslanci mají jednat o změně zákoníku práce, o minimální a zaručené mzdě

2. května 2024  5:42

Poslanci by měli na mimořádné schůzi začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1202x
Paul Whitaker - muž, který poplave v létě 2010 ve Vltavě 175 km z Českých Budejovic do Prahy.

Seznam rubrik