Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Mediální blokáda nejen pro IT Manažery (Jak ušetřit 4 hodiny denně)

Kdo jsme? Jsme ještě myslící bytosti  nebo už jen opičky? Dokážeme si představit svůj den bez toho, aniž bychom zapnuli radio, televizi, přečetli si noviny nebo zpravodajský web? Nedokážeme? Není něco špatně?

Blokada Severni Koreje nebo Medialni blokada?

Doba, po kterou denně konzumujeme negativní informace, přesáhla míru a degeneruje naše myšlení. Informace v malém množství jsou lékem. Ve velkém jsou smrtelným jedem!  Znám lidi, kteří si k čištění zubů pustí snídani s Novou, u kávy čtou noviny, v práci pustí web a zároveň poslouchají rádio, v metru si čtou časopis, doma knihu a večer zakončí sledováním všech tří zpravodajských relací. Tomu se říká mediální sebevražda! 80% zpráv je negativních (spočítejte si schválně tento poměr třeba na titulní straně oblíbených novin). Tato negativa působí na naše podvědomí. Opravdu potřebujeme vědět, kolik je mrtvých za poslední víkend, kdo koho nařknul a o co se hádají politici? Tyto informace působí destruktivně, je to negativní záležitost, která funguje podprahově, podvědomě. Působí nepříjemný stav, kdy si člověk říká, že nic nemá cenu, vše je zbytečné. Jak z toho ven? Co takhle zavést mediální blokádu? Co to znamená?

Mediální blokáda je vojenský termín a pro náš život má obdobný strategický význam, jako pro speciální služby. Je třeba okamžitou akcí odstřihnout všechny mediální zdroje, které nás ovlivňují, napadají a brání nám normálně fungovat.

Úkol číslo jedna: teď hned se zvedni, vypni na počítači zpravodajské zdroje, rádio, televizi, vyhoď všechny časopisy, roztrhej všechny noviny, založ do knihovny všechny rozečtené knihy. Zvedni se a udělej to teď hned!

Máš hotovo? Fajn! Počítej ovšem s tím, že dalších 7 dní bude tvrdých, protože přijde něco, co už jsi dlouho nepoznal. Získáš volný čas! Najednou zjistíš, že nevíš, co dělat! Zpočátku je to šok. Tato šoková terapie je ale nutná, protože informační nemoc je zažraná hodně hluboko. Buď tvrdý a disciplinovaný.  Zapomeň na web, noviny, časopisy, knihy, rádio, televizi. Zakaž informacím na 7 dní, aby Tě obtěžovaly. Věř mi, nebude to lehké. Pořád Tě bude podvědomí nutit pustit si rádio v autě, kliknout na Tvůj oblíbený web, koukat se do trafiky na titulky novin. Pokud nepodlehneš, úspěch se dostaví rychle - už druhý, třetí den. Budeš šokován, když zjistíš, že jsi získal čas. Moře času!  Časový prostor, který se před Tebou otevře, činí 4-6 hodin denně! Zní to šíleně? Možná zní, ale je to tak!

Napsáno to vypadá jednoduše, ale v praxi to opravdu není legrace. Droga jménem "přísun informací" je silná. Přijde absťák. Budeš mít tisíc nutkání obejít pravidlo Mediální blokády. Buď tvrdý! Jediné, co je povoleno, je hudba. Ne z radia! Nedopusť, aby jiní rozhodovali o tom, co budeš poslouchat. Ty sám víš, co máš rád. Pusť si své oblíbené hudební CD nebo mluvené slovo. Zapomeň na rádio nebo TV. Jen ty rozhoduješ o tom, co posloucháš.

Vydržel’s? Po sedmi dnech Mediální blokáda končí. Pokud jsi 7 dní opravdu vydržel,  pak tato terapie zanechá trvalý vliv. Už se nevrátíš do světa, kde Tě ovládají jiní. Teď si klidně můžeš naplánovat strávit 15 minut ráno pročtením svých oblíbených webů. Ne více! Pusť si televizi přesně v začátek pořadu, který si předem vybereš a hned po skončení ji vypni. Ani o sekundu více! Nikdy nepoužívej TV jako kulisu! Čert vem reklamy! Udělej si čas na svou oblíbenou knihu. Zapomeň na noviny a časopisy, jsou tam jen kvanta nepotřebných dat. Buď striktní a disciplinovaný.

Za odměnu jsi získal něco, čemu se říká mediální imunita. Získal si schopnost sám ovládat své myšlenky a soustředit se na to, co je pro Tebe důležité. Jen Ty víš, co je pro Tebe důležité. Přežvýkané informace z médií to určitě nejsou.

Mimochodem, proč vlastně čteš tento blog/záznamník na iDnes? :-)

Autor: Vladislav Weiss | čtvrtek 29.1.2009 11:44 | karma článku: 20,89 | přečteno: 1765x
  • Další články autora

Vladislav Weiss

Projev Karla H. Franka 30.4.1945

Poslední dubnový den roku 1945 bylo již jisté, že zhroucení Třetí říše je jen otázkou dnů a hodin. V tento okamžik se K. H. Frank rozhodl promluvit k českému národu. Tex jeho proslovu uvedla o den později Národní Politika.

12.11.2016 v 22:22 | Karma: 18,60 | Přečteno: 782x | Diskuse| Politika

Vladislav Weiss

Umění propagandy - Jak se dělá z Putina Hitler, agresor a zloduch

Jak se zdá, staré dobré metody propagandy jsou v dnešních médiích i politice oblíbené tak jako kdysi v nacistickém Německu či sovětském Rusku. Podívejme se na nejnovější ukázku dokonalé práce s jednou větou, která zazněla ve více než dvouhodinovém záznamu otázek a odpovědí ruského prezidenta Putina a studentů na diskusním fóru..

1.9.2014 v 9:09 | Karma: 35,51 | Přečteno: 1568x | Diskuse| Ostatní

Vladislav Weiss

Umění propagandy - Voskovec a Werich: mravní zkáza a úpadek

Z odstupu více než pětasedmdesáti let se zdá, že tvorba Voskovce, Wericha a jejich Osvobozeného divadla byla jasná, jednoznačná, přímočará a podporována všemi Čechy (a Slováky). Nebylo tomu tak. A dá se říci, že tomu nebylo snad nikdy. Snad v každé dekádě museli čelit lidské hlouposti.

7.5.2014 v 9:09 | Karma: 14,15 | Přečteno: 1119x | Diskuse| Ostatní

Vladislav Weiss

Umění propagandy - Evropa 1932

Učebnice zeměpisu pro měšťanské školy z roku 1932 (aktualizováno k roku 35) nevypadá zrovna jako typická ukázka propagandistického materiálu. Přesto i do tohoto oboru pronikají slova, věty a názory, které by si dnes už nikdo do učebnice nedovolil napsat. Teď mě napadá, jestli je to známkou silného vlivu propagandy tenkrát, anebo dnešním propagandistickým metodám kulturního marxismu - politické korektnosti. Ale spekulovat o tom nebudu, to nechám na vás.

5.5.2014 v 9:09 | Karma: 11,16 | Přečteno: 387x | Diskuse| Společnost

Vladislav Weiss

Umění propagandy - Válka s kouřením ať to stojí, co to stojí

Kdysi dávno, v roce 2004, když Irsko jako první země v Evropě zavedla zákony proti kouření ve veřejných prostorách, mnozí tleskali. Chráníme tím zdraví, nebudeme smrdět, budeme moci do hospody i s dětmi. Jen někteří namítali, že zdraví je propagandistům ukradené. A že boj proti kouření je jen testovacím balónkem k dalším a dalším zákazům. Až jednou bude zakázáno kouřit ve všech zemích a všude, včetně vlastních bytů, pak mašinérie pojede dále. A podobný boj nastane proti alkoholu, cukru, tuku a tak dále a tak dále.

7.3.2014 v 9:09 | Karma: 25,25 | Přečteno: 1085x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Íránský prezident je po smrti, potvrdila televize. Našly se trosky vrtulníku

20. května 2024  6:24,  aktualizováno  7:07

Íránský prezident Ebrahím Raísí a ministr zahraničí Hosejn Amírabdolláhján zemřeli při nedělní...

Bouřky, déšť i slunce. Teploty ke konci týdne vyšplhají až k 25 stupňům

20. května 2024  6:31

Počasí v Česku bude proměnlivé. Podle meteorologů během týdne se vyskytnou bouřky a déšť, vysvitne...

ANALÝZA: Válečný kabinet se sype kvůli zájmům Netanjahua

20. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli Po protestu ministra obrany se přidal i člen válečného kabinetu Benjamin Ganc. Chtějí od Netanjahua...

Rušte dětská lůžka, vybízí pojišťovna špitály. Ve hře jsou denní stacionáře

20. května 2024

Premium Pediatrů je málo, dětských oddělení moc a ne všechna využita. Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP)...

  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2674x
Oblíbené motto: Dělej věci tak, jak nejlépe umíš, ale ani o trochu lépe!


geovisite