Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V+W byli a zůstávají naším kulturním dědictvím. Podle doby a jak se komu hodilo vyzdvihovaní i zatracovaní. 8-o Jejich texty ale zůstávají nejen aktuální, ale i nadčasové. Možná moc ,,řečí" okolo, ale lapidárně jejich slovy zhrnuto: ,,dobře znali své papenhaimské". Což se neodpouštělo a neodpouští;-)

1 0
možnosti
BM

Název blogu je trochu zavádějící.Tyto články pocházejí z období pomnichovské tzv.druhé republiky. V době, kdy dochází k určitému potlačování demokracie. I když popravdě určité cenzurní zásahy byly i v dobách největší slávy Osvobozeného divadla. A kritika byla i v bulvárních plátcích pana Stříbrného či Gajdy. V+W patřili k tehdejší levicové avangardě, jenže tam patřila téměř celá tehdejší kulturní fronta. Byla to modní záležitost.

3 0
možnosti
Foto

V +W sami zavřeli Osvobozené divadlo, tuším v r. 35 a 36, protože jim představení kazili nacističtí výtržníci a vláda se bála proti tomu zakročit. V těch letech se věnovali natáčení filmů. Divadlo otevřeli, myslím, až zase v r. 1937. Zpaměti to nevím přesně, musel bych hrábnout do knihovny.

1 0
možnosti
JK

J50a35n 60K15o56t57t51a52s

7. 5. 2014 9:30

Ještě, že to nemyslíš vážně...8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2674x
Oblíbené motto: Dělej věci tak, jak nejlépe umíš, ale ani o trochu lépe!


geovisite