Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jen pojď, krize. Bude se ti u nás líbit!

Největší světová krize všech dob, pečlivě naplánovaná a připravená, způsobená zlými ilumináty, židy, bankéři, lidmi z vesmíru a jinými netvory, se blíží mílovými kroky ku Praze. Ještě tu není, a už se před ní všichni třesou. Podle všeho k nám přijde v plné síle na podzim 2009 a zardousí všechno prácechtivé obyvatelstvo.

Cože? Všechno prácechtivé obyvatelstvo? To jsem si oddechl. V tom případě bude mít na českou ekonomiku nulový vliv. Podíl prácechtivého obyvatelstva se u nás limitně blíží k nule. Jakési zbytky podivných bytostí, které práce ještě baví, lze nalézt kdesi na vinicích jižní Moravy, na břehu zlínské Dřevnice, v některých oblastech Vysočiny a jižích Čech. Zbytku republiky se ovšem žádná krize nemůže dotknout.

Už dávno se nepracuje pro radost, ale pro prachy. Je jedno, jestli sedím v autě dealera té, nebo úplně jiné značky. Když mě vyhodí, půjdu jinam. Ke konkurenci. Na pracák. Však hlady nechcípnu. Dnes se přece taky starají o ty haldy neschopných vyžírků na pracáku,tak se  postarají i o mě, ne?

A co v matičce Praze? Ach, tam se už nepracuje dávno.V sídlech nablýskaných korporací se nepracovalo nikdy, tam se jen plní direktivy z centrály. Český mozek není třeba. Ministerstva a úřady? Pche! Děte mi k šípku s prací! Víte, kolik dnes musím řešit mejlů? Tolik administrativy jste neviděli! No a co kavárny a hospody? „Milej pane, já tady mám narváno a vy budete prudit, že máte pívo pod čárku? Já tady nemusím bejt! To je vůl! Pivo za pětatřicet a ještě si bude stěžovat. Ať jde vedle, tam ho maj za vosmatřicet!“

Tak co, ještě si myslíte, že krizi nepotřebujeme? Třeba nás naučí vážit si práce, jak popisuje stav své kavárny v americkém městě paní Jamerson (celý článek ve slovenském originále včetně krásného blogu je zde):

(...)

„Lidé, kteří chodili ráno a odpoledne, najednou začali chodit jen jednou za den. Někteří přišli jen o víkendu. Jiní si začali objednávat malou kávu místo velké. (…) Mnozí mi říkají, že chodí jen proto, aby podpořili svou místní kavárnu (tedy MOJI kavárnu!). Vidí, kolik podniků v okolí se zavírá a svým podílem se snaží nás držet při životě. Jsme jim za to všichni neskutečně vděční.

(…)

Myšlení nás všech se změnilo. Nedávno jsem nové zaměstnankyni vysvětlovala, proč mi nevadí, že musím po každém hostu zametat, čistit a uklidit. (…) Dokud chodí, jen ať dělají svinčík, ráda po nich uklidím. Znamená to, že já, ty…my všichni máme pořád důvod k tomu, abychom ráno vstali z postele a někam šli. Znamená to, že máme práci.

(…)

Je úžasné pozorovat, jak moji zaměstnanci najednou dělají vše, oč je požádám. Dělali to obvykle i předtím, ale dnes je to úplně samozřejmé a nemusím je nikdy žádat dvakrát. (…) Dnes konají okamžitě. Umí zhodnotit situaci. Potřebují práci. Předhánějí se v tom, kdo je lepší. Vědí, že ani po skončení pracovního poměru nepřestávají chodit účty a někdo je musí platit.

(…) 

Autor: Vladislav Weiss | úterý 10.3.2009 11:11 | karma článku: 18,92 | přečteno: 1804x
  • Další články autora

Vladislav Weiss

Projev Karla H. Franka 30.4.1945

Poslední dubnový den roku 1945 bylo již jisté, že zhroucení Třetí říše je jen otázkou dnů a hodin. V tento okamžik se K. H. Frank rozhodl promluvit k českému národu. Tex jeho proslovu uvedla o den později Národní Politika.

12.11.2016 v 22:22 | Karma: 18,60 | Přečteno: 782x | Diskuse| Politika

Vladislav Weiss

Umění propagandy - Jak se dělá z Putina Hitler, agresor a zloduch

Jak se zdá, staré dobré metody propagandy jsou v dnešních médiích i politice oblíbené tak jako kdysi v nacistickém Německu či sovětském Rusku. Podívejme se na nejnovější ukázku dokonalé práce s jednou větou, která zazněla ve více než dvouhodinovém záznamu otázek a odpovědí ruského prezidenta Putina a studentů na diskusním fóru..

1.9.2014 v 9:09 | Karma: 35,51 | Přečteno: 1568x | Diskuse| Ostatní

Vladislav Weiss

Umění propagandy - Voskovec a Werich: mravní zkáza a úpadek

Z odstupu více než pětasedmdesáti let se zdá, že tvorba Voskovce, Wericha a jejich Osvobozeného divadla byla jasná, jednoznačná, přímočará a podporována všemi Čechy (a Slováky). Nebylo tomu tak. A dá se říci, že tomu nebylo snad nikdy. Snad v každé dekádě museli čelit lidské hlouposti.

7.5.2014 v 9:09 | Karma: 14,15 | Přečteno: 1118x | Diskuse| Ostatní

Vladislav Weiss

Umění propagandy - Evropa 1932

Učebnice zeměpisu pro měšťanské školy z roku 1932 (aktualizováno k roku 35) nevypadá zrovna jako typická ukázka propagandistického materiálu. Přesto i do tohoto oboru pronikají slova, věty a názory, které by si dnes už nikdo do učebnice nedovolil napsat. Teď mě napadá, jestli je to známkou silného vlivu propagandy tenkrát, anebo dnešním propagandistickým metodám kulturního marxismu - politické korektnosti. Ale spekulovat o tom nebudu, to nechám na vás.

5.5.2014 v 9:09 | Karma: 11,16 | Přečteno: 387x | Diskuse| Společnost

Vladislav Weiss

Umění propagandy - Válka s kouřením ať to stojí, co to stojí

Kdysi dávno, v roce 2004, když Irsko jako první země v Evropě zavedla zákony proti kouření ve veřejných prostorách, mnozí tleskali. Chráníme tím zdraví, nebudeme smrdět, budeme moci do hospody i s dětmi. Jen někteří namítali, že zdraví je propagandistům ukradené. A že boj proti kouření je jen testovacím balónkem k dalším a dalším zákazům. Až jednou bude zakázáno kouřit ve všech zemích a všude, včetně vlastních bytů, pak mašinérie pojede dále. A podobný boj nastane proti alkoholu, cukru, tuku a tak dále a tak dále.

7.3.2014 v 9:09 | Karma: 25,25 | Přečteno: 1085x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

ANO vytáhlo na europarlament. Dostálová slibuje podívat se na Green Deal

1. května 2024  14:17

Hnutí ANO zahájilo kampaň do Evropského parlamentu. Kandidáti se představili před Památníkem Tomáše...

Na synagogu ve Varšavě kdosi hodil Molotov, čin odsoudil Duda i ambasáda USA

1. května 2024  14:10

Policie ve Varšavě ve středu dostala oznámení o pokusu zapálit synagogu v centru města. Podle...

Z Železné Ursuly hrdou babičkou? Budu osobnější, slibuje von der Leyenová

1. května 2024  14:06

Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová před pár týdny oznámila, že hodlá svůj post obhajovat...

Práce k lidem patří, hodnotí účastníci první máj. Oslavy zdůrazňují i politici

1. května 2024,  aktualizováno  14:05

Odstartovaly každoroční oslavy prvního máje. V Praze se koná tradiční studentský majáles a lidé se...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2674x
Oblíbené motto: Dělej věci tak, jak nejlépe umíš, ale ani o trochu lépe!


geovisite