Václav Klaus si na hlavu přimaloval tykadla.

Prezident Václav Klaus odmítl milost pro Romana Smetanu. Někdejší řidič olomoucké MHD Roman Smetana byl odsouzen za to, že přimaloval politikům na jejich volebních plakátech k hlavám tykadla a politiky označil za darebáky. Odmítnutím milosti pro Romana Smetanu si prezident Klaus přimaloval tykadla sám.

Romana Smetanu odsoudila  soudkyně Markéta Langerová, manželka tehdejšího lídra ODS v Olomouci Ivana Langera. Také jeho plakáty Smetana podle rozsudku poškodil. Někdejší úzký vztah k Ivanu Langerovi coby místopředsedovi ODS ze strany Václava Klause je dobře znám. Zdá se, že tykadla těchto dvou politiků vzájemně velmi dobře fungují.

Roman Smetana pokreslil na protest proti politickým elitám přibližně 30 reklam na autobusech, které si před volbami v roce 2010 pronajaly strany. Připisoval na ně slogany, v nichž politiky označoval za lháře, zloděje, korupčníky a prostitutky. Nejvíc pokreslených polepů patřilo ODS, jež se jako jediná u soudu domáhala, aby jí řidič zaplatil škodu 15.000 Kč. Soud Smetanovi uložil, aby škodu uhradil, což udělal. Vedle toho si však měl podle původního rozsudku odpracovat 100 hodin obecně prospěšných prací, což odmítl.

Soudkyně Langerová na své spojení s politikem sama tehdy před začátkem jednání upozornila s tím, že se ale v případu necítí podjatá.

Chování dotčených politiků zasluhuje místo přimalování tykadel na hlavy přimalování ďábelských rohů. Tuto zemi totiž vedou do pekel právě takoví, kteří už dávno ztratili smysl pro realitu, schopnost podívat se sami nad sebe s nadhledem a humorem. Chování těch, kteří volali po odsouzení Romana Smetany a postoj prezidenta připomíná jednání potrefených hus.

Romana Smetany si za jeho odmítnutí požádat o milost  vážím. Ti, kteří ho odsoudili, už dávno moji úctu a respekt ztratili.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ladislav Vrchovský | středa 30.5.2012 7:55 | karma článku: 33,33 | přečteno: 1507x