Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

petrik1960

30. 5. 2012 16:09
zelené nic, ochránce kůrovce,fv a jiných nesmyslů

tu káže, fuj.

1 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXI

30. 5. 2012 15:14
Další meloun

... navrch zelený, vespod rudý - zákony respektuji, jen když se mi to hodí - když nehodí, zákony ignoruji.

2 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXI

30. 5. 2012 15:18
Re: Další meloun

A pana Smetanu považuji za člověka s anarchistickými sklony - absolutně ignoruje základní společenská pravidla.

2 0
možnosti
IH

tantemici

30. 5. 2012 14:30
Bože Láďo,

překvapil jsi mne svým názorem. Obhajuješ člověka, který se celou dobu chová jako pitomec - už od začátku - malovat jako dospělý jedinec po plakátech je přece nedůstojný nápad, byť jsem ochotna připustit, že vyjadřoval svůj nesouhlas s těmito lidmi. Dobrá tedy, ale ničil přitom cizí majetek. ??? (Pořád nic, Ladislave?) Pak ve svém infantilním stylu jednání pokračoval až do trpkého konce - ostatně nebudu to psát znova, popisuje to o kousek níže detailně "z-VV-na-bliti". Navíc se díky médiím parádně vžil do role "hrdiny" a mediální hvězdy a na mnoho z nás díky této stylizaci začal působit jako o to větší chudáček... Nadutý a hloupý.

Ladislave, zklamal jsi mne. (P.S. Znali jsme se před cca 30 lety v Havířově, proto ti tykám, jinak bych si to v diskuzi nedovolila. Irena)

1 0
možnosti
LV

jilav

30. 5. 2012 23:08
Re: Bože Láďo,

Namaluje-li mi jako politikovi někdo na plakát tykadla, bude mne v prvé řadě zajímat, proč to udělal. Pokud se dozvím, že ho k tomu vedly oprávněné důvody, asi ho nebudu žalovat, a vezmu čin jako politický názor. Možná i vyhodnotím záležitost jako důležitou zpětnou vazbu a vyvodím důsledky pro svoji další politickou práci. Pan Smetana namaloval politikům tykadla na jejich plakát, vědět, proč to dělá, a byl ochoten nést následky svého činu -  škodu zaplatil.  Další trest odmítl.

Tahle debata je ale poněkud vzdálena od jádra věci.

Jde přece o odmítnutí žádosti o milost. Tu podal Československý helsinský výbor (repsketovaná instituce zabývající se ochranou lidských práv). Ano, prezident má právo milost neudělit. Stačí se však podívat na seznam milostí udělených a porovnat postoj prezidenta k ostatním kauzám a k této. A jsme u těch tykadel.

Je mi líto, že prezident milost neudělil - ale možná se obával, že ji pan Smetana odmítne. I když tady už jsme na půdě spekulací.

2 0
možnosti
JBC

Josef Bohuslav Chvojka

30. 5. 2012 10:52
škoda, nevypadáš jako hlupák

2 0
možnosti
MB

z-VV-na-bliti

30. 5. 2012 10:30
Milost?

Milost pro vandala? A proc?? Ten flastr dostal Smetana ne za pocmaranej plakat, ale za nezaplaceni pokuty a nenastoupeni trestu verejnejch praci. Coz je podle me trest vandalismu odpovidajici. Jeste ze si Klaus zachovava zbytky soudnosti.

-

Ze vyjadroval nejakej nazor? Jak jsem se ptal u Vaclavka, ptam se i Tebe: Jakej nazor vyjadrujou primalovany tykadla (nebo treba fousy)? Anebo jinak, pokud tykadla vyjadruji nesouhlas a zmechuceni, jaka maluvka by vyjadrovala souhlas a podporu?

-

Anebo jeste jinak, kdyz Ti nekdo pocmara fasadu protoze s Tebou nesouhlasi, budes stale branit jeho "pravo" vyjadrit nazor?

1 0
možnosti
H

Halfunx

30. 5. 2012 14:07
Re: Milost?

Malůvky podobného typu jsou metafory (definici napsal někdo níže) a ty se mohou stát i symboly, které všichni chápou stejně např.RvR^ No a tykadla budou třeba za čas taky v liště;-Dovšem budou chybět ty hlavy politiků. Symbolem mohou být i slova, například co si představíte pod slovem "odklonit" "křišťálově čisté" a jsou i další. Nesporně spojená s naší politikou nyní obohacenou i o tykadla. Tak to je.

2 0
možnosti
H

Halfunx

30. 5. 2012 9:18
Tvrdé tresty musí byt.

Je nutné trestat nespokojence a zároveň díky imunitě mohou poslanci třeba i fackovat občany na ulici.

"Tak je to spravne, tak to ma byt"

0 0
možnosti
PH

petrph

30. 5. 2012 9:00
když ale Klaus neměl jiné,právní řešení

Smetana se vlastní vinou a vlastním přičiněním dostal do situace, kde dochází k rozporu mezi právem a morálkou. Jistě že není správné někoho zavírat za to že počmáral plakáty. Ale když už, škodu zaplatil a mohl si tedy odpracovat i těch 100 hodin veřejných prací. Neudělal to. Mohl sám podat protest proti  zaujatosti soudkyně Langerové,Ani to neudělal. Dokonce, a to už je vrchol ,ani na výzvu nenastoupil do vězení. I těch 100 dní mohl mít brzo  odsezených, ale teď mu  hrozí mnohem víc.Te´d už mu ani Klaus nemůže pomoct,na to je Klaus dostatečně pragmatický politik. I on pochopitelně vidí, že tento  korupcí prolezlý pravicový systém jde do kelu a kope kolem sebe, ovšem nemá důvod ho ten výbuch revoluce a anarchie nějak sám akcelerovat...

1 0
možnosti
JK

korado

30. 5. 2012 9:31
Re: když ale Klaus neměl jiné,právní řešení

To jej soudkyně Langerová sama upozornila  na skutečnost, že je manželka politika, a že si může podat stížnost proti zaujatosti soudkyně. Požádat o milost prezidenta odmítl.

1 0
možnosti
M

milanalois

30. 5. 2012 9:00
Kdyby Klaus udělil Smetanovi milost,

znemožnil by tím nalezení spravedlnosti a zakryl by tak otřesnou nespravedlnost jeho procesu a politickoprávní zvůli olomoucké justičně-politické mafie, ovládané famiglií známého jména.

2 0
možnosti
PJ

Hellmoon

30. 5. 2012 9:00
ty jo čéče

víš, že na to má VK právo? Taky bych neudělil milost někomu kdo by mě o to osobně nepožádal ;-)

1 0
možnosti
H

Halfunx

30. 5. 2012 8:55
Už se těším na volby,

zřejmě při nich uvidíme záplavu tresních oznámení na vandalství a ve vězení budou stovky, možná i tisíce "vandalů". Precedentní rozhodnutí manželky poškozeného politika je nutné ctít. A mělo by se jít ještě dál, každý kdo se hanlivě vyjádří o politikovi ho poškozuje na právech a musí jít rovněž sedět, stejně se musí prověřit i psaná próza, básně, texty písní a samozřejmě i filmové a divadelní scénáře. TV zpravodajsví není nutné, to je již pod kontrolou.

Navrhuji urychleně projednat "Tykadlový zákon", který toto všechno náležitě ošetří. Vláda uloží paní Markétě zpracovat návrh v paragrafovém znění ještě do konce tohoto roku. Z vlastní iniciativy může i dříve (v což věříme).

P.S.: jestli mě najdou, tak jdu za tohle sedět.

3 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1326x
Ladislav Vrchovský, publicista, divadelní kritik.

Seznam rubrik