Všechno zlý je k něčemu dobrý...

Dlouho jsem nepsal o příslovích a moudrostech, které jsou často pravdivé už proto, že si je lze vykládat všelijak...

Ale fakt netuším k čemu je dobrý slintat po cizích blondýnách, když máme svý jistý. Jak na hradech, zámcích tak mnozí i v panelácích.

Mě život a ještě k tomu život kuchaře vycvičil, že jistýho není nikdy nic a o všechno bojuješ každej den znova, Tak jsem ve střehu. Štěstí není samozřejmost, nebo?

Dodneska taky nepochopím, k čemu bylo dobrý, když jsem jako paňár upadl na štěrku při divokém sjezdu kopce. Jen v trenkách. Odřenej jsem byl všude.

Taky člověk občas hasí co ho nepálí, nebo dává ruku za něco, či ještě lépe někoho do ohně. No a končí to v lepším případě puchýřkem, v horším ohořeným pahejlkem Ale jasně, vždycky může bejt hůř.

Navíc štěstí jednoho bylo celou historii vyvažovaný zlem mnoha jiných...

Tak to prostě chodí i kdybych se na hlavu stavěl. A kdybych se na hlavu stavěl nejspíš bych slušně řachnul na zem a něco si zlomil .Doba kdy jsem na žíněnce mlátil jinejma svýho druhu a váhy je asi definitivně tatam. Dneska už si netroufnu ani na boxovací pytel... ještě tak hruška je přijatelnej soupeř.

Ale jo, všecko zlý je asi fakt k něčemu dobrý..

Jen nesmíte moc přísně soudit druhý a ani sebe... a když dosáhnete skutečný dospělosti, alespoň dle mě, umíte jak těm druhejm, tak sobě vodpustit. A to není vůbec málo myslím..

Nebo je to jinak? 

Díky a ahoj Filip.

 

Autor: Filip Vracovský | úterý 2.4.2019 18:22 | karma článku: 21,56 | přečteno: 455x