Vaše dítě do našeho bistra nepustíme.....

Dnešní doba je taková doba právová.... O svá práva se umí přihlásit každý. O tom, že jsou propojená na straně druhé i s povinností, už slyšíme často neradi....

Čas od času rozvíří poklidnou hladinu vztahů restauratér x host někdo, kdo si dovolí vyslovit nahlas co si tak nějak všichni v gastronomii myslíme. Samozřejmě se takovýto zbojník okamžitě dostává do střetu se zákonem, ve kterém prý nemá oporu...

Já bych to osobně směřoval přesně k tomu, k čemu provozna ve zmíněném článku. Nejsme uzpůsobeni.  Zdraví vašich dorostenců může být ohroženo.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/bistro-deti-zakaz-vstupu-restaurace.A230327_093315_domaci_ivos

Mnohem víc bych ale apeloval na soudnost samotných rodičů. Moje rodiče svého času ani nenapadlo mě tahat do restaurace v době kdy mě bylo třeba přebalovat. Nejen z důvodů, že se v té době v restauracích kouřilo. Snažili se najít program šitý na míru dítěti, ne za každou cenu pokračovat tak jako bych se vlastně ani nenarodil. Rodičovství je přeci samozřejmě v některých věcech " omezující". Zavazující je určitě.

Stejně tak zavazující je naše restauratérské podnikání. Je spojené s tím, že obsluhujeme zákazníky k jejich spokojenosti. Někteří z nás, si takovou situaci nespojují s dětmi motajícími se obsluze pod nohy, rozhazujícími potravu široko daleko kolem svého stolu, nebo přebalovanými uprostřed oběda. 

Další si naopak vstřícností přístupu k dětem a rodinám s malými dětmi budují klientelu. Dětské koutky, přebalovací pultíky a veškeré další projevy s tím spojené jsou v takovém případě naprostou nezbytností.

Pokud se tedy vrátíme k určité míře užívání zdravého rozumu, nebude třeba šermovat na sebe zákony. Novorozence taky neberete na činohru do Národního. A nevím o nikom, kdo by se snažil v tomhle ohledu hledat v nich oporu.

Stejně jako v řadě jiných případů jde jen o toleranci a pochopení potřeb druhých. Protože tolerance, ač si to mnozí nepřipouští, není jednosměrná cesta....

.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Filip Vracovský | úterý 28.3.2023 8:29 | karma článku: 46,30 | přečteno: 11565x
  • Další články autora

Filip Vracovský

Šťastnej parchant ...

21.5.2024 v 7:03 | Karma: 12,80

Filip Vracovský

Gastro Hradec Culinari Cup 2024

18.5.2024 v 7:43 | Karma: 22,39

Filip Vracovský

Když tma líně olizuje ...

16.5.2024 v 21:42 | Karma: 8,40

Filip Vracovský

Pavel Novotný na kříži ?

14.5.2024 v 19:23 | Karma: 20,55