Šílený Max, nebo Šílený Babiš?

Za mě nehrozí ani jedno, a pořád souhlasím s tím, že v této chvíli ještě není čas na politikaření. Na to jsou díry v naší kocábce příliš velké, tak šup, dehet a jedem....

Nebudu hodnotit přímá ekonomická opatření vlády. Z této situace nevyjde zdaleka každá firma se zdravou kůží, sám jsem jeden z ohrožených... Ale, mám dojem, že suplovat plné mzdy, nebo ušlé zisky a ztráty všem dle mého možná mdlého mozku není možné a stát sám by to nepřežil. To co by následovalo, by nebyl anarchokapitalismus, ale vláda anarchie a násilí, takový Mad Max 2020. 

Nebudu se ani mísit do diskuzí ekonomů, či lékařů jen jsem chtěl vyjádřit svůj názor na cestu, kterou nás vláda s pomocí  Ústředního  krizového štábu vede. Cílíme na "chytrou karanténu" , což je pro je fungování společnosti z mého pohledu dobře. Vlastně následujeme tu tolikrát vzývanou Jihokorejskou cestu. Proč to nešlo udělat hned a proč jsme nebyli připraveni? Asijské země celkově mají již osobní zkušenosti s nástupy podobných onemocnění a jsou připravenější. Připravenější, než celý "náš západní svět". V kontextu toho co se momentálně odehrává v Evropě, či USA nemůžeme mluvit o selhání naší vlády. Selhala celá naše kulturní zóna opojená představou vlastní výjjimečnosti. Nám se přeci nemůže nic stát.

Přijatá opatření jsou omezením svobod a ještě včera nezvratných jistot. Nicméně, když se vrátím k chytré karanténě a tomu co vidím kolem sebe. Vůbec nepochybuji, že drastická opatření se budou rozvolňovat hned jak to bude možné. I kdyby totiž byl Andrej Babiš tím nejhorším možným zločinným psychopatem v našem čele což se mu někteří snaží přisoudit, jistě bude chtít zůstat u moci v čele státu. Nikoli bezmocným přihlížejícím válek gangů v našich ulicích.

Díky a ahoj Filip.

Autor: Filip Vracovský | pátek 27.3.2020 7:38 | karma článku: 26,99 | přečteno: 885x