Rusko je hrdým nástupcem Svazu Sovětských Socialistických Republik

Rok sem, rok tam... kulisy a herci se mění. Témata zůstávají. A jak s tím souvisí jedna Inočka ? Račte vstoupit... ( Jen na vlastní nebezpečí)

A jsou dny kdy si to člověk uvědomuje víc než jindy. 

Vtrhnout na území svrchovaného státu. Zinscenovat tam politické frašky a rozpoutat teror... Že vám to něco připomíná ?  Inu, právě v těchto dnech si připomínáme první okupaci Pobaltských zemí Sovětským Svazem. Rozhodně se nejednalo o nějaké komické šolíchání a přátelské pošťouhnutí. Během okupace v letech 40/41 je střízlivý odhad všech obětí bolševických represí v těchto republikách někde kolem 150 000 lidí. Stovky popravených a umučených, desetitisíce deportovaných. Lidské osudy zadupané do prachu a rozfoukané s popelem.... Tato úspěšná ( jak by dnes řekl Vladimír Putin ) denacifikace Pobaltí skončila tím, že skutečné nacisty pak tamní obyvatelstvo vítalo jako osvoboditele. Trošku kontraproduktivní, že ?

Jak jde čas, mění se jména a kulisy. Pakt Ribbentrop-Molotov v pohodě nahradí mlčení "západu" v roce 2014. My na západ ještě nepatříme a tak náš mocipán úplně nemlčel. Také se mu dostalo od jeho Kremelských kámošů očekávaného poplácání po zádech a to on tuze rád. Možná radši než Becherovku a to už je co říct... 

Nakonec to tedy skončilo tak, že Ukrajina jen sklízí to co bylo v čtrnáctém roce zaseto. Bohužel.... Ve chvíli kdy se na vás řítí rozjetý parní válec je třeba nějak reagovat. Když jen zavřete oči a zůstanete stát na místě, problém zmizí jen na okamžik. Prosím, nepište mi sem jak Rusko muselo chránit své spoluobčany na východě Ukrajiny. Trávím teď dost času s Inočkou. Inočka je ruskojazyčná Ukrajinka z Donbasu. Před rokem 2014 vedla úplně normální život. Dneska má tři přání. Aby Putin zemřel v co největších bolestech. Aby byl její muž, který zůstal doma ještě v téhle chvíli na živu. A aby jejich domov nelehl popelem... Tak to má Inočka kterou Putin přijel chránit. Nebylo by ji líp, kdyby ten gauner zůstal doma ? 

 

Díky... haf, haf a packu na to.  Pro Blog IDnes Fík Maxipes

 

Video nebude o politice... vůbec. Vzpomínka...

 

 

Autor: Filip Vracovský | pátek 17.6.2022 14:45 | karma článku: 27,23 | přečteno: 516x