Mikuláš Minář vyslyšel volání svých oponentů....a stal se Trojským koněm.

Aktuální, krapet nesváteční úvaha o tom, jak se stát největším pomocníkem Andreje Babiše v době, kdy podpora hnutí Ano projevuje jisté trhliny.

Opouští vedení "Chvilkařů" a jde do voleb.

Znamená to snad konec vlády hnutí Ano?

Za mou maličkost, je to  přesně naopak. V momentě kdy Ano díky chaotickému řešení koronavirových problémů očividně ztrácí na podpoře voličů..... Přichází Mikuláš Minář se skvělým nápadem.... ještě víc roztříštit opoziční síly.  Nechce zatěžovat "Chvilky" politikou, hmmm... Co asi tak právě udělal?  Kdepak asi vezme voliče svého hnutí?  Nevoliče, prvovoliče,, anoisty, komunisty ani voliče SPD troufnu si říct neoslovil, své příznivce má jinde. 

Sám jsem nejprve velmi, následně již s výhradami Milion chvilek pro demokracii podporoval. Přišlo mi fajn probudit občanskou společnost. Místy se slzou v oku jsem vzpomínal na časy, kdy panoval alespoň dojem, že vláda věcí se navrátila do rukou nás všech.

Přesto jsou "Chvilky" společenství  všeobjímající často naprosto rozdílně směřující a uvažující strany politického spektra. Mikuláš Minář vyluxuje voliče právě jim.

Kdybych chtěl být vtipný, pak bych tu konspiroval, jak moc schopným agentem našeho pana premiéra celou dobu byl. 

Jelikož mi situace úplně vtipná nepřipadá pak se mi zdá přirovnání s Trojským koněm darovaného stranám, u kterých měl doposud podporu docela namístě. Do parlamentních voleb ještě relativně daleko, ale již nyní Mikuláš Minář značně zvýšil naděje ambicím Andreje Babiše řídit rodinou firmu ČR i nadále.

Díky a ahoj Filip.

 

Autor: Filip Vracovský | pondělí 28.9.2020 9:05 | karma článku: 41,27 | přečteno: 8969x