Úspěšné podnikání v Zemi České - Lesson Ten (130.)

...Včerejší procházka mé rodné obce v poněkud ještě teplém počasí vzala za své. Opět jsme navštívil mně již tak dobře známé místa jako obyvkle. místa která jsou za ten život jistě každému povědomá kdo Ostravu zná a je s ní nějak srdečně či duševně spjatý. Je to zvláštní město, které má své specifické kouzlo. každopádně jsem šel prvně do obchodu s potravinama pro chleba a cestou mi ještě cvrnkly do nosu dva mražení duhoví pstruzi za 64,- Kč a ananas za 16,- Kč. Pravda byl tam ještě za 28,- Kč, ale ten slevněný byl tak trochu tím teplem zralejší a šťavnatější až jsem se bál o to, aby po rozkrojení nebyl poznamenán jistou hnilobou. Ale co, řekl jsem si. Pokud nebude shnilý celý, tak se dá ještě použít, stejně kolikrát jsme vozili a jedli jako děti popadané jablka ze stromu a půl dne jsme trávili obkráváním abychom potom měli nějakou tu ovocnou mlsku anebo jablečný závin, každopádně do zimy, tělo si žáda enzymy a těm Relaxům jaksi, no nevím, jak doopravdy je to v praxi, prostě moc na ně nedám co enzymů se týče.

Cestou jsem to vzal ještě s těmi pstruhy domů do lednice a pak jsem se vydal směrem na sever na Hlavní třídu jako obvykle pokusit se chytit nějaké to sportovní štěstí,protože co kdyby a za těch pár šestáků si přilepšit, pravda, nic moc pro ty na straně druhé.

Vybírám zápas po zápasu v naději té, že trefím se do černého konečně. V naději nebo v naivitě, těžko říci, uvidí se teprve až ráno, to se rozední.

jako vždy v tu nejlepší a nejnapínavější chvíli mé přemýšlení přeruší zvonivý tón mobilu.

Kdopak mi to volá? - podivuji se, kterápak že to zase agentura za mnou jde před  vánoci přichází se svou lákavou či nalákavou nabídkou.

Prosím... - povídám.

Načež milý ženský hlas na druhé straně aparátu se mi představil jako T-mobile s tím, že má pro můj Twist tarif skvělou a jedinečnou nabídku, která  se jak je mi již nějakou tu dobu co žiji v tomto svobodně demokratickém státě již nikdy nebude opakovat, tedy zase do příštího listopadu si ještě v duchu pro sebe podotknu a věnuji své naslouchání  tomu  co mi neodbytná dealerka pomalu a postupně a zpracovatelně servíruje až ji tedy po těch slovech o výhodném volání zdarma o víkendech a večerních hodinách a levnějších či SMS a MMS zdarma a dalšího volání do sítě T-mobile o polovinu méně, protože mi upraví hovor ze 7,90 kč za minutu na 3,40 Kč za minutu a SMS ze 3,90 Kč na 1,20 Kč...

A za podmínek?  - ptám se.

No podmínka je jenom jedna. - odpovídá ten libezný hlas - a to že si jen budete pravidelně jednou za měsíc dobíjet kredit za 300 Kč.

Což bych tedy zvládl a tak co bych jí neřekl na to ano i když si to mohu zřejmě vyřídit přímo v kamenném krámu, protože stejně mi to připadalo jako kdyby mi volala odněkud z restaurace, což spíše jen zvýšilo mé podezření než důvěru, ale sám jsem byl zvědavý na to, co ještě z toho bude dál, mé peníze to koneckonců nejsou ačkoli mám přeci jen raději obchod z očí do očí namísto nějakého pražského čísla.

Ono dnes už je to vskutku celkem jedno komu dáte svou adresu a veškeré své údaje, protože ony se dají vyhledat i bez vašeho vědomí, což je sice někdy v rozporu s něktrými zákony, ale v zemi, kde jste si zvykli na to, že jeden zákon neodpovídá druhému vás již nic překvapit nemůže, pouze jen nakonec zcela nepochopitelné justiční omyly také možná na základě dalších zákonů nesouhlasících s těmi ostatními či jen ve znění dalších a dalších novel poněkud chaotických.

Ačkoli mi přišlo v dnešní elektronické době kdy je člověk stopadesátkrát za život v jistých databázích zcela nesmyslné požadování adresy, přesto jsem ji nadiktoval z důvodu kontaktu a fakturace, což mne zarazilo, protože předtím jsem se pozeptal, zda tedy se nebude jednat o nějaký paušal načež jsem byl ujištěný v to, že ne a že se to týká mého TWIST kreditu a dobíjení, ale už další podmínkou bylo to, že první splátka se musí provést složenkou.

Ono se řekne docela normální věc, ale pokud spadáte pod insolvetní řízení, tak jste zavázani k tomu, že se prostě po jeho dobu a další dobu nebudete k ničemu či nemůžete k niččemu dalšímu finačnímu typickému způsobu zavazovat. Tedy přesněji jen po dobu řízení, protože po jeho skončení stejně běží jistá tuším desetiletá lhůta nedůvěryhodnosti, takže to vyjde nakonec na stejno, což je dobré v tom, že když si něco potom koupím a našetřím si na to, tak mohu mít hned dobrý a pevný pocit z toho a hřejivý, že jsem si to pořídil za své a nemusím se trachovat či zlobit na to že zase někde něco dlužím.

Načež jakopodmínkou čtyři a pět bylo ještě dodání čísla OP a rodného čísla, což mne nakrklo natolik, že jsem prostě řekl, že to již nechci.

A při otázce na udání důvodu mého odmítnutí jsem zopakoval pouze to, že už nechci že jsem ztratil zájem a ať se na mne nezlobí čímž celý hovor končil ačkoli mi cestou domů stejně vrtalo hlavou, zda by to nebylo nějak výhodné, ale co tak se zajdu pozeptat při nejhorším do krámu až jej 24. listopadu na Hlavní třídě po úpravě či přestavbě interiéru opět zprovozní a otevřou a případně ještě si mohu něco nastavit přes operátora na 4603 popřípadě přes internet, ale stejně mi to bylo divné.

Zatím to nepotřebuji, spíše jsem si myslel že konečně se ozvali z UPC, ale ouha a šel jsem si sednout do Moravy na jedno, tam totiž ještě mají Radegast jakž takž v ceně a večer klasicky poslech rádia a čas u kávy a internetu, vyřízování jisté korenspondence a tak podobně a ještě tvůrčí práce a to vše proto, že můj včerejší den se nesl ve znamení čísla 5 což je ZMĚNA A PŘEKVAPENÍ, což tedy o překvapení člověk nemá v životě nikdy nouzi a že bych tedy včera měl vypadat co nejlépe. krásně se obléct. jít ven a hledat nové, protože ve vzduchu je cítit pozitivní změna, jelikož dnes mám volno a že mám být pružný, změnit svou rutinu, povýšit a nabízet sebe anebo své zboží či své tvůrčí psaní a že se mám dívat na život z e strany druhé, vzdát se něčeho, něco prodat či nejlepší den pro nějaký chirurgický zákrok či nový zástřih vlasů, protože tento den se cítím zcela volně.

A to vše proto, že " VÍTÁM ZMĚNU A RADUJI SE Z NOVÉHO !!!" protože úroda hezky roste a sama se postará o sebe prohřívaná sluneční záři života a vyživována půdou. Svobodně se otevírám různým životním zkušenostem. jsem připravený přijímat nádherná, pozitivní překvapení, která mi prospívají a těší mne a že vypadám báječně a cítím se báječně. Tady jsem, MŮJ MILÝ DOBRÝ SVĚTE, otevřený a vnímající vše dobré a přijímám to s radostí a potěšením a vděčností.

Cestou zpět jsem se jako při sledování tenisového zápasu po míčku koukal po nainstalovaných střešních kamerách jak se jednosměrně otáčí jednou tam a pak na stranu druhou jako dvě totožné dvojčata až mne napadá, proč prostě nejdou do protipohybu, možná z druhé strany je to jinak nevím, jen vím to, že ať se namne porubská policie na dělnické ulici nezlobí, tak nemohou mít zcela a úplně všechny momenty plně pod kontrolou, protože život je o okamžicích a ty důležité někdy prostě mohou uniknout, stejně tak jako kolikrát vlak kvůli jedné blbé a blbě změněné dopravní značky kvůli případnému přivaděči na dálnici, na kterou nadává čím dál více lidí v autobuse, ale pravda, ono tomu, kdo autobusem nejezdí a vlak nepoužívá pravidelně, tak to ani nepřijde.

Tedy kromě toho, že pokud někdo mi investuje nějakou tu zprávu přesRadio Čas a není nějak konkrétní, tak ani nevím zda je pro mne a podobně, protože nerad bych z toho zblbnul ještě jednou anebo případně zase podruhé či potřetí zblbnul půl světa či se pletl, navíc si myslím, že když se chce, tak normální člověk pokud má něco na srdci či na jazyku, tak může napsat rovnou, když ty možnosti dneska jsou z čehož mi stejně jako vždycky vyplývá buď to že se mu nechce anebo že se bojí anebo prostě...

Nevím, protože ono vždycky to chodí tak že jeden něco vymyslí či na něčem pracuje a další mezitím využívají či zneužívají toho času, ale je to boj jestli se někdo nechá anebo kdo ví jak to je.

Někdy kolem půlnoci vypínám onu vypočetní a přenášecí techniku s hlavou plných myšlenek týkajících se města a tak různě co bych zde napsal či jen předal dál anebo...

...a šel spát.

Konečně se mi podařilo se dnes ráno po probuzení dovolat i do práce, abych si reservoval na Svatou Kateřinu volno respektive dovolenou a možná se podívat na Masarykovo náměstí v centru Ostravy a trochu se hudebně osvěžit, tedy pokud se tam vlezu, protože ani nevím zda je již opraveno či ještě v rozloženém a rozkopaném podzimním stavu. Když tak mi zde někdo z místních zanechte prosím aktuální a pravdivých skutečností zprávu. Byl bych rád vzhledem k tomu, že ještě nejsem takový formát jako Johny English agent ve službách Anglie ačkoli možná si to někdo myslí, ale prostě jen nerad bych tam o něco zakopl aněkde se propadl či zachytil o něco.

Chvíli poté včerejší akce T-mobile nabrala pokračování, kdy tedy volal jiný kolega z jiného telefonního čísla s tím, že tedy jsem mu dal i ty dvá chybějící údaje s tím, že ten poslední tedy rodné číslo slouží k nahlédnutí do registru dlužníku a že se v dalším hovoru a pak ještě dalším další a další operatorka se mnou domluví na termínu, kdy mi zase nějaký kurýr doručí balíček i s mobilním telefónem za jednu korunu.

Což jsem si i mamce říkal, že jsem zvědavy jak to bude ačkoliv nový mobil hlavě tedy funkční a zase normálně nabíjecí je již zapotřebí, tak uvidím i když stejně mi to nějak nesedí k tomu a nesnáším z duše takové ty okecávačky kolem všeho, když si mohu zajít normálně do obchodu anebo do bazaru a koupit si nějaký ten telefón, ale jestli se z toho zase vyklube nějaký ten paušál, který prostě nechci, jelikož již nechci aby někdo na mne parazitoval a přiživoval se, tak jim to vrátím a nic nepodepíšu.

Ono stejně ani nemusím, protože asi za půl hodiny mi tedy volalo opět ono číslo avšak s jiným ženským hlasem jenž mi oznámil, že je jim to líto, ale vzhledem k tomu, že mé služby či jiné jsou zablokované, tak musejí můj požadavek stornovat, čemuž jsem se s chutí zasmál s tím, že nechápu k čemu to divadlo vlastně bylo.

Koukám se na televizi, konečně se zase mohu chvíli alespoň na malý moment vrátit k těm zajetým kolejím než k večeru se opět oblékám, jdu nakoupit čtyři kila brambor, otočit tři pětky do pobočky tipsportu na Hlavní třídu, kouknout se po nějakých těch levných knihách za babku b hodnotě 699,- Kč a podobně s tím a čtu si tituly co je v té nové pravdoláskové oblasti nového kromě toho, že pokud chcete změnit sebe, něco či svůj svět, tak je třeba přestat se vymlouvat, což v České zemi bude ještě jistě pěkná práce jak to tak sleduji, protože ono se při lamání chleba či kouknutí na facebook či na televizi co se týče vesměs čehokoli stále přehazuje zleva doprava jak v politice , tak všude možně na čemž potom stojí všechno ať ekonomika, život, věci, ba dokonce i doprava. protože zatímco všichni se honí za penězy a nikdo do ničeho normálního neinvestuje, tak se materiálnost unavuje, což si myslím, že při vykolejení vlaku v Pardubicích - Rosicích byl jistě ten hlavní faktor již při pohledu, protože ono i železo má sem tam nějakou tu vadu ačkoli jistě svědectví cestujících tomu zponad podlahy jistě vnese více světla.

A dnes vlastně stejně jako včera prostě den jako den a děj jako děj s pozdravem milí čtenáři a obzvláště čtenářky Matti Vuori, Mathiesz, Váš...

Autor: Martin Vontor | pátek 18.11.2011 20:26 | karma článku: 5,33 | přečteno: 799x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54

Martin Vontor

Architomie v místnosti

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87