Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

Chytry.Levicak

3. 4. 2011 21:21
prezident,že nutí lidem půjčky...

nevím ani ,že toto říká v posledních letech takto doslova.spíš jim říká,aby se nebáli podnikat. hlavně,že on jako největší ekonom  světa nikdy nepodnikal.

0 0
možnosti
MR

iluminat

14. 2. 2011 1:56
CO BY SE STALO KDYBY JSME DALI PENEZUM VALE?

moc casu by vam na praci nebo na rekreaci nezbyvalo, jelikoz by jste pul dne stravil dohadovanim, co vymenite za bochnik chleba a kilo vajec, zdali vam za to vezmou dva pary ponozek, a nebo nejakou protislubu. Taktez by jste musel do trhu s trakarem a na nem nalozene vselijake veci na vymenu.

Penize a mince se vynalezli aby to bylo praktictejsi a nemuseli jsme se dohadovat, ze kdyz nekdo chtel stolicku tak musel nabidnout za to kolo syra, jenze kdyz ten co ty stolicky prodaval syr nerad, bylo po ksefte.

Ach co by jsme delali...

0 0
možnosti
A

Azgalor

13. 2. 2011 22:49
Omezený pohled

Proč má tolik lidí tak omezený pohled na svět? Přemýšlíte alespoň trochu? Jak dneska jeden exot na konkurenčním serveru, očividně nějaky zemědělec, který prohlásil, že nepotřebuje banky, politiky a "všechy zlé kapitalistické darmožrouty a inženýry", že on si brambory vypěstuje. Dobře, ty brambory, to ještě jde rukama, ale co když někdo chce nebo potřebuje zemědělčit ve velkým? Potřebuje traktor, ten vezme kde? Vyrobí ho poctivě pracující dělník v továrně, jako za starých časů, kdy bývala tráva zelenější (rozumněj za komárů), ale kdo ho vymyslí? Ten vyučeny u stroje nevymyslí ani převodovku, natož celý traktor. A za co si ho ten zemedělec potom koupí? Dá výrobci traktorů kopu brambor? Co ten s nima bude dělat? Jak pozná, jakou má brambora cenu (že by burza?). Za co koupí materiál, za hromadu brambor, pět pytlů obilí a půl tuny zelí? A ten zemědělc vezme naftu kde? Potáhne za šejkem do dubaje brambory? A co když je tam nebudou chtít, co bude dělat? Možná by to chtělo trošku přemýšlet.

0 0
možnosti
A

Azgalor

13. 2. 2011 22:50
Re: Omezený pohled

netvrdím, že vše je dnes ideální, že nejsou chyby a že by někteří nepatřili nakopat do oněch míst, ale tvrdit, že dnešní svět nepotřebuje peníze, nepotřebuje lidi, co nedělají rukama, je neskutečně omezené.

Mimochodem autore, co jste dělal?

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...