Ostrava - Akce smog se ruší !!! ...(act 69. gradibus ad caeli)

... Je poslední den letních prázdnin. Toho času, kdy od zítřka by školáci měli zasednout do školních lavic a jejich rodičům opět nastanou finančně krušné časy, jelikož věřím tomu, že již nyní se v duchu a ve skutečnosti hrozí nad tím, s jakým seznamem zase jejich dítko přihasí domu a jaký že to opět bude záhul pro jejích když už ne peněženku, tak kreditku či zase budou u bankovních přepážek fronty na úvěr tak jako kdysi, když za socialistického státu v osmdesátých létech přišly do Elektra sovětské barevné televize či o vánocích se celá hromadně v akci VOŇAVÉ VÁNOCE vydala na nákup či příděl lískových oříšků, rozinek, kokosové moučky a kakaa či dalších voňavých ingrediencí dovezených odněkud z Kuby v rámci spolupráce států v tehdejším společenství RVHP jež měla konkurovat tehdejšímu EHS, jež se dneska nazývá v rámci šetření i na slovech jen EU.

Hraji si hned po ránu na  toho muže, co vlastně nic  nedělá a jenom si uvaří  ranní kávu, pustí si Radio  Čas , aby zjistil co se  nového děje v jeho  blízkém okolí či rodném  městě a načerpal opět  nějaké ty nové informace,  stejně tak jako kdysi byl  typický pohled na chlapa  či otce svých dětí, kdy  muž bez novin nebyl muž  a v případě nutné potřeby  hned po otevření dveří  WC, označených bílým  plastovým panáčkem  čůrajícím do mísy na  hnědém korkovém  podkladě, mohl malíř  kreslit zátiší dvou lidských  nohou, pevně usazené  porcelánové mísy s  roztáhnutými papírovými křídly nad touto krajinou a zcela rozumně šel za kamarádem či sousedem, jelikož věděl, že dle předpokladu se osoba nachází teprve buď na straně první či poslední a že na tuto místnost bude na více jak minimálně dvě hodiny VSTUP ZAKÁZÁN do doby ukončení práce na kanalizačním zařízení.

" POSLANCI ČSSD a ODS  se společně rozhodli  zrušit v Ostravě AKCI SMOG, kterážto, přišla na  nějakých 20 000 000 Kč, a ukázala se jako  ztrátová. " zaznělo rádiem tak, že jsem měl co dělat,  aby ranní lok voňavé Jihlavanky nedopadl na ubros  umyvatelným povrchem.

""No to se podívejme, jak se pojednou pánové a  dámy, jindy tak do sebe narážející jako vagóny na  spádovišti dokáži shodnout, když se jedná o peníze."  podivil jsem se a zamyslel jsem se.

Ztrátová? Zvláštní, že v jeden čas se jedná o věc  dobrou a pozitivní pro očištění ovzduší a proto, aby  lidé moc nejezdili auty a to co je přínosem raději zruší,  zatímco jejích konání je pro stát velice vydělečné a co  by podnik nneztrátový, Koneckonců stav státní kasy  hovoří za vše, takže i ten jenž nemá vytvarnický talent či vlohy k malování si jistě o tom dokáže udělat svůj vlastní obrázek.

Je to opravdu natolik ztrátové anebo jen závistivé a sobecké, že normální ocelový lid si jednou za čas užije tzv. poslaneckých výhod a může se přirovnat k naším zákonodárcům, jež si brázdí hromadnou městskou dopravou se svou legitimaci v kapse? Už vůbec nechápu Dopravní Podniky, kteréžto by měly tedy působit co by neztrátové a ziskévé, že toto stále trpí, ty úniky na zisku a jízdenkách a ve svých přepravních podmínkách jednou neudějí nějakou přítrž či razantní změnu, aby sa peňažky kotůlali opěť trafikantke do kapsy a nemusely být toliko dotovány z veřejných rozpočtů, což by myslím mohlo naše zákonodárce potěšit, když se tak kolikrát tím souslovím VEŘEJNÉ ROZPOČTY ohánějí, jako když se kráva při pastvě ohání oháňkou aby odehnala jistý obtižný hmyz a v klidu se napásla.

Také jsem si říkal, že v podstatě je to sporná problématika, jelikož ono se nikdy neví, kdy město Ostrava či Dopravní podnik města Ostravy vyhlásí stav smogu a jak k tomu přijdou ti, jež si pravidelně kupují měsíční či 30-ti denní jízdenku. Jistě je napadne, že namísto třech či čtyřech stovek mohli alespoň pade, ne-li stovku ušetřit, kdyby to věděli předem anebo se mohli přizpůsobit jinak, protože slovo Koruna myslím kolikrát nedá spát každému.

Pokud se táto myšlenka nezrodila někde na Magistrátě statutárního města Ostrava, kteréžto jistě zná problématiku a stále do nějakého toho roku se snaží být Hlavním městem kultůry, tak je logické, že s tím zase přišel nějaký mantinel, který v Ostravě nežije, nic o ní neví a zabývá se něčím, co se jej netýká namísto toho, aby jeho město,vesnice či obec v níž žije či se narodil se mohla pyšnit tím, že zrovna dosadila do tak významného postavení jejich rodáka.

Zřejmě opět vítězí typicky česká povaha, že raději budeme vrtat do něčeho, co se nás netýká, zatím co na naší stodole trouchniví střecha a že se vždycky raději staráme o druhé, než abychom si udělali prvně pořádek na svém vlastním písečku či když si někdo řekne, že si na někoho posvítí, tak obvykle svouvlastní lampu má zhaslou...zatímco AKCE POLITIKA či VOLBY,které co by nějaký projekt jakoby rádoby vládních stran stojí všechny desetkrát tolik...

Martin von Torr Č. K. v. k.

 

Autor: Martin Vontor | středa 31.8.2011 10:25 | karma článku: 4,65 | přečteno: 496x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54

Martin Vontor

Architomie v místnosti

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87