Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MU

Mira UL

20. 8. 2010 8:21
Článek je příliš emocionální,

autor nebere v úvahu přirozenou potřebu každého člověka postarat se sám o sebe, o svoji rodinu. Dnes je snahou každého člověka opařtit si dobré zaměstnání, udržet si dobré zaměstnání do důchodu a pak mít dobrý důchod. Čili odpovědnost za kvalitu vlastního života přesunout nejdřív na zaměstnavatele a pak na stát, který je živ hlavně z peněz těch, kdo vytvářejí pracovní příležitost. Tohle schéma myšlení je velmi, velmi špatné. Je v přímém rozporu se zkušeností pravící: Jak si kdo ustele, tak si i lehne. Jak si v mládí ustelete (pohodlně), tak si ve stáří lehnete - taky pohodlně, ale pod mostem, zmrzlí a hladoví.

miroslav.vojta@volny.cz

0 0
možnosti
PH

petrph

20. 8. 2010 8:04
Musíš to posuzovat v souvislostech

jako kovaní komunisté. Pak zjistíš, že pravicová vláda už teď navrhuje, že lidé co dají sami výpověď dostanou menší podporu na pracáku. Nebude dlouho trvat a uvolní pracovní zákoník tak aby zaměstnavatel mohl ve zkrácené lhůtě vyrazit pracovníka co nepodává očekávané výsledky. takže tu třesoucí babičku za kasou nebo dědečka táhnoucího popelnici možná neuvidíme. Proč taky, když si zaměstnavatel bude moct vybrat někoho mladýho a silnýho .

Na druhé straně uvažuje Praha o zřízení tábora pro bezdomovce za městem, kde by kromě přespání měli nárok i na lékaře a trochu teplé polívky přes den. že by šla důchodová reforma tímto směrem???

0 0
možnosti
VH

Stará kára

19. 8. 2010 21:53
Něco o matyce bych psal asi zbytečně

O tom, že když se prodlouží průměrný věk dožití, musí se prodloužit věk aktivní stejným způsobem. Že když čím dál víc lidí navštěvuje dlouhodobě šklu, je třeba jejich výpadek nahradit. Tedy vše za předpokladu, že nechceme zvyšovat odvody ani snižovat důchody.

0 0
možnosti
SG

strycek-Joe GmbH

19. 8. 2010 21:38
Jíří Paroubek dluhy nesplácí a Kalousek s Knížetem snad ano?

Pan Paroubek nemá na svědomí příliš velký dluh, naproti tomu Miroslav Kalousek je jiný pašák:

2009 ... -200mld., 2010 ... cca -170mld., 2011(plánuje) ... 135mld., atd.. atd., až do konce funkčního období.

Sečtěte si to prosím a porovnejte s dluhem, který vznikl během krátké vlády Jiřího Paroubka, pak si článek opravte a uveďte na správnou míru.

0 0
možnosti
MV

mathiesz

19. 8. 2010 21:56
Re: Jíří Paroubek dluhy nesplácí a Kalousek s Knížetem snad ano?

nezlobte se,omlouvám se,ale nevšiml jsem si,že bych tam nějak počítal miliardy.mně je celkem totiž fuk,jestli to byl Paroubek či Kalousek,za těch dvacet let se tam co by vrchní ekonomové svými  politickými třenicemi podílejí všichni.A na to jací to jsou ekonomové na to mohli přijít daleko dříve,kdyby chtěli.Spíše jsem se snažil nastínit to,že v podstatě časem bude důchodová reforma jistě zcela vyřešena a pokud jste se nechal unést videem...Já jej netočil.

autor

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...