Úkol pro Jaroslava Baštu

Jen díky piklům ČT a novinářské žumpy se pan Jaroslav Bašta nedostal do druhého kola presidentských voleb, kde by jistojistě přejel jak rozvědčíka, tak i estébáka

Pamatujeme si velmi dobře, že jediná opravdu demokratická strana v Parlamentu České republiky (jen těm obzvláště nechápavým sděluji, že jde o SPD Tomia Okamury), nominovala jednoho z nejčestnějších a nejmoudřejších jedinců v té plejádě nastrčených figurek. Jistá agentura mu předpověděla dvouciferný výsledek a postup do 2. kola. Ty řeči posléze, že vůbec neexistuje....Viděl někdy někdo na vlastní oči třeba benzenové jádro? Ten šestiúhelník? Samozřejmě že ne a stejně existuje. 

Pan Bašta jako jediný opravdový demokrat mezi komickými figurami vystoupil s nadějným programem pro svůj pětiletý mandát. Vždyť přeci svržení té nejhorší polistopadové vlády si národ přeje, je nás 70% nespokojenců, takže "žádnou pomoc Fialově vládě, všechnu moc sovětům" jak by jistě znělo jeho další heslo, kdyby zlolajná Česká televize nebyla ve spárech Sorose, Bilderbergu, Aspen institutu a tajnou službou republiky Džibuti. Jeho ideový grund, postavený na tézích jistého Bronštejna, by nikdy nedovolil další ožebračení českého národa a pod jeho velením bychom záhy dohnali úrovně země, kde zítra již znamená včera.

Pak bychom se jistě odpíchli od spárů EU, která je dle něj neúspěšnou kopií Sovětského svazu, našeho dlouholetého přítele a vzoru, a nastavili konečně ten správný směr k lepším zítřkům, které jsou - jak jinak - jen na Východě. Pan Bašta by se celou svou osobností vrhl do mírových jednání, kde by jeho charisma bylo natolik silné, že by pan Putin stáhl svá vojska z Ukrajiny a pan Zelenský odevzdal vkleče Krym a další dobytá území. 

Tak to mohlo být krásné. 

Jenže. Temná síla pracuje neviditelně a stále a tomuto statečnému muži škodí, kde jen může. Jak si jinak vysvětlit, že nominant SPD (které dostalo při volbách před půl rokem půl milionu hlasů) obdržel jen polovinu z nich? Nebojme se to říci, šlo o jasný volební podvod, protože podle odhadů výše zmíněné agentury měl dostat okolo 20% hlasů a nakonec z toho byla jen mizerná 4,5 procenta. Stejně jako odporné vedení diskusních pořadů, kde jízlivý redaktor vyžadoval opakovaně odpovědi na své nesmyslné dotazy, zatímco pan Bašta měl připraveny plnohodnotné odpovědi na papíře. Bohužel ani jeden z moderátorů diskuse nebyl dostatečně trpělivý, aby přečkal opakované ééé, kterými pan Bašta prokládá všechny své projevy pro nutnost dostatku času na vstřebání jeho myšlenek posluchači. 

Ale netruchleme, nic netrvá věčně. Pan Jaroslav Bašta má nyní volné ruce ke své mírotvorné činnosti, kterou srdnatě sliboval na svých billboardech. Nyní jistě vyrazí do města Dnipro, kde si ukrajinská vojska sama zničila obytný dům a pohřbila v troskách několik desítek fašistů včetně jejich dětí. A tam by mohl - jsa dobře vybaven ukrajinštinou jako bývalý velvyslanec této země - občanům města nabízet svou teorii o zastavení nesmyslných bojů. 

Jsem si jist, že o panu Jaroslavu Baštovi ještě uslyšíme. 

 

Autor: Tomáš Vodvářka | středa 18.1.2023 5:56 | karma článku: 40,59 | přečteno: 2885x