Tak pro ruské veterány je Putin idiot

Ruští váleční veteráni obviňují presidenta státu Ruské federace, že sedí v bunkru, zatímco oni jsou objektem zpackané "speciální vojenské operace". 

Ze zpráv a to nejen ukrajinských, ale i nezávislých, je více než zřejmé, že Ukrajina vyvíjí úspěšný tlak na agresora, který ustupuje. Sice dle mluvčího Ruské armády Konašenkova do mnohem lepších pozic, ale to je zvyklé ptydepe mluvčího armády, která dostává lidově řečeno na prdel.

Pamatujeme z různých dokumentů, že i Hitler vítězil v roce 1945 před Berlínem. Nabízí se i podobná paralela, kdy na frontu byli tehdy povoláváni všichni, co byli schopni jít po svých. Tento armádní útvar se jmenoval Volkssturm a tvořili jej invalidé, kteří měli dvě nohy, starci, co ještě unesli pancerfaust a adolescenti či spíše ještě děti.

Putinova mobilizace má - jak bylo připuštěno - také své chyby. Povolávácí rozkaz dostane tu a tam vozíčkář, případně jedinci, kteří vidi kalašnikova poprvé v životě. Vůdčím heslem je evidentně anachronismus z Velké vlastenecké války "nás mnogo", kdy byly nedostatky v taktice či případná absence zbraní nahrazována živou silou, jdoucí proti kulometům wehrmacht. Vzhledem k jednotkám Smerš, které střílely vlastní vojáky zezadu při zastavení útoku, neměli obyčejní ruští vojáci prakticky žádný výběr či lépe řečeno šanci. 

Zdá se, že některé anachronismy mají trvalou platnost. Údajných 200.000 verbovanců nahradí prořídlé řady zkušených vojáků, takže se stanou terčem mnohem lépe vyzbrojené a rovněž motivované armády, jež z nich udělá masu mrtvých těl. Zkušení vojáci vědí, že tahle "speciální vojenská operace" je prohraná, že jedinou možností je se stáhnout a začít jednat o míru. Což u idiota (myšlen Vladimír Vladimírovič Putin) nebude zjevně možné. 

Je pro pořádek třeba dodat, že prozření veteránů stran prohrané války nastalo bohužel až nyní, nikoli v únoru 2022, kdy jistě byli plni odhodlání a nadšení šířit ruskou kulturu do další oblasti, kam je sice nikdo nezval, ale oni stejně přišli. 

Všichni znají onu slavnou scénu filmu o dobytí Berlína, kde Hitler v bunkru zjišťuje, že je definitivní konec a po vypuzení podstatné části osazenstva začne sprdávat generály. Tato scéna je mnohokrát modifikována, dokonce jsem kdesi zahlédl i novou verzi, jež se týká současného stavu.

Snad se dožiji i scény, kdy v předmětné scéně bude místo Hitlera sedět Putin. Koneckonců, jejich životní "filosofie" je stejná, jejich plány na přebudování světové geografie také. Doufám, že i konec života budou mít stejný. 

Psáno i pro www.blogosfera.cz

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Vodvářka | středa 5.10.2022 12:35 | karma článku: 35,34 | přečteno: 1248x