Senátor Dryml - typický představitel současné politiky

"Hrdinou" posledních dnů v médiích je senátor Vladimír Dryml. Postupně člen KSČ, ČSSD, SPOZ a nyní bezpartijní. Byl z této strany vyloučen a vyhrožuje, že to tak nenechá.

Jeho curriculum vitae nemůže být typičtější pro jedince, bažícím po politické moci. Jako 25 letý - tedy ihned po skončení lékařských studií - vstoupil do KSČ. Lze předpokládat, že tam nevstupoval pro ideu beztřídní společnosti, pro zásady nesmiřitelného třídního boje a třídní nenávisti. Daleko pravděpodobnějším důvodem jeho stranického angažmá byla snaha rychlejšího kariérního postupu a dosažení vyšší postů v lékařské hierarchii.

V době sametové revoluce náhle prozřel a pochopil svůj politický omyl. Na čas pracoval jako lodní lékař, avšak již v roce 1995 se stal členem ČSSD. Stal se ředitelem soukromé nemocnice ve Vrchlabí a v době ministrování Davida Ratha jeho náměstkem. V roce 2008 se stal senátorem za ČSSD.

V následujících letech se střetával se svými spolustraníky, zejména s Hanou Orgoníkovou, na níž si najal v rámci své diskreditační aktivity soukromou detektivní kancelář. V roce 2009 byl vyloučen z krajského zastupitelstva a posléze odvolán i z místa vicehejtmana Královéhradeckého kraje.

V roce 2012 změnil potřetí svou stranickou příslušnost a přilnul k novému uskupení SPOZ. Spolu s komunistickými senátory založil v Senátu nový klub.

V současné době byl zbaven členství i v této straně a to z důvodů ostré kritiky poměrů uvnitř SPOZ. Stranu napadl z nedemokratičnosti a vyhrožuje, že "bude mluvit". Nelze se více přát. Senátor je znám svým poměrně agresivním přístupem ve všech diskusích, které byly prezentovány v televizi. Jakoukoliv kritiku ihned považuje za politický útok /mimo jiné i poměry v jím řízené nemocnici ve Vrchlabí, kde jsou v současnosti šetřena policií ČR nejasná úmrtí pacientů/. 

Možná by pan senátor svým přístupem "pentiti" mohl ozřejmit vnitrostanické poměry ve straně přátel současného presidenta, aby tak dal voličům lepší obrázek, než jen ten, který visí po obcích s nalepenou známkou hlavy státu s návodem, komu svěřit svůj hlas.

Autor: Tomáš Vodvářka | pátek 27.9.2013 17:41 | karma článku: 26,78 | přečteno: 1239x