Prozření Ivo Vondráka

Hejtman Moravskoslezského kraje pan Ivo Vondrák se nechal veřejně slyšet, že se mu nelíbí některé praktiky v hnutí ANO, v jehož předsednictvu zasedá. 

Dokonce navrhuje, aby se Andrej Babiš vzdal předsednictví v hnutí ANO a kandidoval do presidentské funkce jako "nezávislý".

Nic nového. Před Ivo Vondrákem zde byli jiní, rovněž vzdělaní a nebojím se říci i moudří, kteří si mysleli, že Andrej Babiš je cosi jako vykupitel, záchrana naší země před "polistopadovým kartelem", abych použil termín up-to-date.

Ve svém veřejném prohlášení si posteskl, že existuje jakýsi triumvirát Babiš-Schillerová-Havlíček, který se radí mezi sebou a členové předsednictva jsou upozaďováni. Dokladem je dlouhodobé mlžení předsedy hnutí, jestli bude či nebude kandidovat, oznámení pana Havlíčka, že se "předsednictvo hnutí ANO musí ještě poradit", koho vyšle do boje o Hrad. 

Oni moudří a vzdělaní mužové (namátkou JUDr. Hulík, prof. Žaloudík atd.) si rovněž mysleli, že po neslavné éře ODS, ČSSD a dalších stran přichází cosi, co změní naši politickou scénu ze smrduté bažiny na idylickou rozkvetlou louku, kde budou v čele státu jen lidé morálně čistí, kteří vymýtí korupci a nastolí věčnou pohodu. Těmto mužům nelze mnho vytknout, snad jen to, že si měli dopředu ověřit některá fakta, která byla v době vzniku hnutí dohledatelná. že jejich guru není spasitel ani nějaký etalon čistoty v konání. Oni moudří mužové po prohlédnutí a přiznání si vlastní chyby hnutí opustili.

Pan Ivo Vondrák je bývalým rektorem Vysoké školy báňské v Ostravě. Má za sebou i hodně práce pro Moravskoslezský kraj. Autor článku má s ním pozitivní osobní zkušenost v době vrcholící covidové krize, kdy jednal jako člen Sdružení ambulantních specialistů o kritické situaci při nedostatku lékařů v první linii. Pan hejtman se projevil jako uvážlivý a moudrý člověk).

O to více se divím, že se nyní diví. Není třeba velké empatie, aby pochopil, komu slouží. Vždy mne překvapí, že vzdělaný jedinec je schopen poslouchat kohosi, kdo mu vzděláním, sociální inteligencí a životním rozhledem nesahá ani po kotníky. Že je fascinován člověkem, který bezostyšně lže a to bez uzardění, že si je schopen v jediné větě odporovat a že jeho vulgarita i při veřejných projevech patří do zcela jiné cenové skupiny.

Čestný muž by po zjištění všech skutečností udělal jednou možnou věc. Odešel z této skupiny přisluhovačů, kteří slouží stejně, jako kdysi jistému Uljanovovi jedinci, kterými pohrdal a měl pro ně přiléhavé pojmenování. Možná tím ztratí možnost být hejtmanem a známou osobou.

Nicméně je jisté, že cosi nového získá. 

Autor: Tomáš Vodvářka | středa 2.11.2022 8:01 | karma článku: 32,86 | přečteno: 842x