Zástup žen pro mou rozkoš

        Šalomoun byl při svém hledání odpovědi na otázku věčného smyslu života velice důkladný. Jako muž prozkoumal oblast, o které sní nejen skoro všichni mladíci, ale i spousta dospělých chlapů.

        Ve svých vzpomínkách může napsat:
"Pořídil jsem si zpěváky a zpěvačky
   a velký zástup žen mi skýtal rozkoše,
   po kterých jiní touží." (Kazatel 2,8)

        To, o čem většina jen sní, si on mohl dovolit prožít v realitě. Nakonec, v kronice židovských králů o něm můžeme číst: Král Šalomoun si zamiloval mnoho žen cizinek, faraónovu dceru, Moábky, Amónky, Edómky, Sidóňanky a Chetejky, z těch pronárodů, o nichž Hospodin Izraelcům řekl: "Nebudete vcházet k nim a oni nebudou vcházet k vám. Jistě by naklonili vaše srdce ke svým bohům."
Šalomoun k nim přilnul velkou láskou. (1. Královská 11,1+2)

        Jenže tím to nekončí. Kronikář pokračuje: "Měl mnoho žen: sedm set kněžen a tři sta ženin.
Jeho ženy odklonily jeho srdce. Když nadešel Šalomounovi čas stáří, jeho ženy odklonily jeho srdce k jiným bohům, takže jeho srdce nebylo cele při Hospodinu, jeho Bohu, jako bylo srdce jeho otce Davida.
Šalomoun chodil za božstvem Sidóňanů Aštoretou a za ohyzdnou modlou Amónců Milkómem.
Tak se Šalomoun dopouštěl toho, co je zlé v Hospodinových očích, a neoddal se cele Hospodinu jako jeho otec David. Tehdy Šalomoun vystavěl posvátné návrší Kemóšovi, ohyzdné modle Moábců, na hoře, která je naproti Jeruzalému, a Molekovi, ohyzdné modle Amónovců. Totéž udělal pro všechny své ženy cizinky, které pálily kadidlo a obětovaly svým bohům." (1. Královská 11,3-8)

        Tisíc žen v harému – to už je něco. Šalomoun přesto musí i u této oblasti poznamenat, že hledat tu věčný smysl života je marnost. Znám muže, kteří mají svádění žen jako koníček a občas se chlubí, kolik už jich skončilo v jejich posteli.

        Kamarád Pavel mi vyprávěl o setkání s takovým donchuánem na třídním srazu. Ten se začal chlubit tím, že má každý rok novou mladou milenku. Pavel ho chvíli poslouchal a pak mu řekl, že je žabař. Začal mu vyprávět, že zná muže, který měl minimálně tisíc žen. Ještě zdůraznil, že jich nejspíš bylo víc, protože ta tisícovka se týká jen těch žen, které se k němu znaly oficiálně. Tím zaujal pozornost nejen donchuána, ale všech ostatních v sále. Pak mohl vyprávět Šalomounův příběh a všem doporučil, aby si přečetli biblickou knihu Kazatel...

        Šalomoun si teprve později uvědomil, jaký vliv na něho ženy mají. Místo, aby ho přivedly blíž k jeho cíli, tak ho od něj ještě vzdálily. Šalomoun totiž díky jejich svodům na pár let zapomněl, komu vděčí za svou moudrost a také se přesvědčil o tom, jak hormony dokážou z moudrého muže v krátké době udělat potřeštěného blázna.

        Pánové, pokud chcete hledat životní štěstí v zástupu žen pro vaši rozkoš, zkuste si ještě jednou přečíst v Bibli knihu Kazatel a vše, co se v ní píše o Šalomounovi, který měl ve svém harému tisíc žen.

Autor: Vlastík Fürst | středa 27.11.2013 18:00 | karma článku: 4,61 | přečteno: 136x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Hlavně, žes je nesnědla

19.5.2024 v 8:30 | Karma: 16,95