Zabij si svého křesťana

         Podle včerejší zprávy přepadli bojovníci Islámského státu deset vesnic na severovýchodě Sýrie, kde zajali 220 křesťanů a odvlekli je na své území. Podle některých pozorovatelů je údajně chtějí vyměnit za své bojovníky, které zajaly kurdské síly.

         Jaký osud čeká odvlečené křesťany? Scénář je stále stejný: Vdané ženy jsou znásilňovány, mladé dívky i malá děvčátka se stávají ženami bojovníků. Jedinou výhodou je, že je znásilňuje jen manžel. A muži? Ti budou v horším případě upáleni zaživa, v lepším podřezáni... V Libyi před týdnem tento osud potkal jedenadvacet křesťanů.

         Možná si myslíme, že Sýrie i Libye jsou od nás dost daleko na to, abychom se zabývali tím, co se tam děje, přesto si myslím, že bychom tuto zprávu neměli přejít bez povšimnutí. Právě v těchto dnech se totiž jedná o přijetí 15 syrských rodin a o tom, které imigranty vybereme.
         Jako Češi a Moravané máme silnou křesťanskou tradici. Proto bychom měli naléhat na naše politiky a zvláště na vládní KDU-ČSL, aby při výběru dostali přednost křesťané. Muslimové najdou zastání ve všech okolních zemích, protože jsou islámské. Křesťané to v muslimských zemích mají daleko těžší.
         Druhým důvodem, proč by měli dostat přednost křesťané, je skutečnost, že s naší kulturou mají alespoň něco společného - víru. Bude pro ně proto snadnější začlenit se do naší společnosti.
         Třetím důvodem je fakt, že u syrských křesťanů je téměř jisté, že z jejich dětí nevyrostou bojovníci Islámského státu, jako se to stalo u mnoha muslimů, kteří našli azyl v Evropě, ale jejich děti si ho zřejmě moc neváží.

         Bojovníci IS se předhánějí v tom, kdo dříve zabije toho "svého křesťana". My dnes máme možnost ovlivnit, zda Česká republika přijme křesťanské rodiny a nabídne jim jistotu, že u nás se obětí téhle zvrhlé hry nestanou.

 

Starší články:
Židovský pokladBombaEvropa v kleštích islámu

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlastík Fürst | pátek 27.2.2015 21:19 | karma článku: 33,86 | přečteno: 1577x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Na fotce nestárneme

5.5.2024 v 13:31 | Karma: 16,34

Vlastík Fürst

Ano, bude hůř

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 23,91

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 24,08

Vlastík Fürst

Diskuze dospělých

21.4.2024 v 12:41 | Karma: 24,44