Vážím si pana Prezidenta

Včera ráno jsem jako slušně vychovaný starší muž dal přednost Livii Klausové, manželce našeho pana prezidenta. Dnes se chci ve svých řádcích věnovat jejímu manželovi. Václav Klaus je určitě kontroverzní osoba. Politik, rozdělující naše polické spektrum.

Možná se na mne dnes budete zlobit, ale snad na mne nezanevřete navěky.

Václavu Klausovi jeho odpůrci vyčítají kuponovou privatizaci, souhlas s rozdělením Československa, podpis pod náš vstup do NATO, jeho soukomé avantýry a výčet by ještě mohl pokrčovat...

Příznivci pana prezidenta zase říkají, že bychom mu měli děkovat za to, že i díky němu dělení bývalé Československé federativní republiky proběhlo v klidu. Byl to on, kdo brzdil snahy o bezbřehé vracení majetku církvím a šlechtickým rodům. Svým oddalováním podpisu Lisabonské smlouvy dosáhl dodatku, který by měl chránit obyvatele pohraničí před nebezpečím, že Evropský soud zruší Benešovy dekrety a tisíce lidí bude muset opustit své domovy. Václav Klaus prý také může za to, že zatím nebyla ratifikována smlouva s Vatikánem, která je podle mnoha odborníků pro náš stát nevýhodná...

Proč si vážím našeho současného prezidenta já?
V Bibli je zajímavá výzva všem lidem: "Vaše slovo buď `ano, ano - ne, ne´; co je nad to, je ze zlého." (Bible, Matouš 5)

Václav Klaus je politik, o kterém se říká, že je konzistentní a proto i čitelný. Řečeno česky - Václav Klaus nemění názory přes noc, ale každý ví, co od něho může čekat. Neslíbí večer předčasné volby, aby pak ráno otočil a podrazil všechny politické partnery.

Václav Klaus je státník. Dlouhodobě varoval před nebezpečím, které naší malé zemi hrozí ratifikováním Lisabonské smlouvy. Sám svůj podpis oddaloval v naději, že se nakonec podaří tuto smlouvu odložit, podobně jako předcházející Evropskou ústavu. Podepsal až v okamžiku, kdy mu naše ústava nedávala jinou možnost. Podepsal, přestože věděl, že ho v tom okamžiku opustí ti, kteří s tímto podpisem nesouhlasí.

Václav Klaus je prognostik dlouhodobě hovořící o podvodu s tzv. globálním oteplováním. Ustál útoky státníků, kteří na tomto tématu postavili svou politickou kariéru. Nezalekl se ani špíny, kterou o něm psala hlavně česká média. Dnes už v tomto boji není sám. Na povrch postupně vyplouvají informace, které mu dávají zapravdu.

Vážím si pana prezidenta. Vážím si ho, přestože s ním v mnohém nesouhlasím. Vážím si ho za jeho čitelnost, odvahu i za jeho schopnost vidět dál, než jen na konec své politické kariéry. Snad se to od něho alespoň trochu naučí ostatní politici. Ale nakazit bychom se tím od něho mohli i my, prostí občané.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vlastík Fürst | pátek 22.1.2010 9:15 | karma článku: 29,06 | přečteno: 1183x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Ústavní soud a změna pohlaví

22.5.2024 v 15:15 | Karma: 11,18

Vlastík Fürst

Hlavně, žes je nesnědla

19.5.2024 v 8:30 | Karma: 21,16