Řepka s Chovancem škodí Spartě i mladým talentům

Hráč, který patří  k nejlépe placeným sportovcům v naší zemi, opět nehraje. Přitom Sparta dává na jeho mzdu za jeden den více, než většina z nás vydělá za celý měsíc.

Ne, Tomášovi jeho peníze nezávidím. Jen mi jako fanouškovi Sparty vadí, jakým vlivem působí na celé mužstvo a zvlášť na mladé hráče, kteří si z něj berou příklad.

Už dříve jsem psal, že dokážu pochopit plivanec ve vyhecovaném utkání. Je to zkrat, který se cholerikovi může stát a Řepka za to byl po zásluze potrestán.
Ale jít v době kdy se mužstvu nedaří do baru, opít se a pak ještě řídit auto, to je něco, co překračuje všechny meze. Na místě by bylo exemplární potrestání. Nic takového se nestalo. Klubové vedení pouze oznámilo, že Tomáš dostal blíže nespecifikovanou pokutu za porušení kázně. Toť vše.

Ve stejné době byl do béčka přeřazen Martin Zeman. Dost tvrdý trest na to, abychom se mohli domnívat, že došlo k daleko závažnějšímu prohřešku proti sportovní kázni, než u Řepky. Skutečnost je jiná. Mladý záložník si jen dovolil kritiku vůči generálnímu sportovnímu manažerovi.

Díky Řepkovým excesům hraje na podzim Sparta v každém utkání v jiné sestavě a tak se nemůžeme divit, že se mužstvu nedaří. Taktické plány jsou možná v Chovancově hlavě, ale na hřišti je to bída...
V současné době Tomáš Řepka Spartě škodí. Je nejvyšší čas ho postat do béčka a novou smlouvu už mu nenabízet.

Dnes večer čeká Spartu zápas v Žilině. Mám smíšené pocity. Na jedné straně bych Spartě přál, aby vyhrála a postoupila. Na druhé straně je tu neděje, že pokud z Ligy mistrů vypadne, udělají majitelé Sparty krátký proces s někým, kdo asi mužstvu škodí ještě více než Tomáš Řepka. Tím škůdcem je GSM, neboli Josef Chovanec. Když se družstvu daří, vystupuje jako trenér. V současné době o sobě raději říká, že je generální sportovní manažer.

A hříšník Martin Zeman? Možná bude dalším hráčem Sparty, který raději odejde tam, kde dostane více prostoru pro svůj styl hry. Pokud to nevzdá, může z něj vyrůst podobná hvězda, jakou je dnes pro Spartu kdysi nepotřebný Jan Koller.
Martinu Zemanovi bych to přál. A spolu s ním i dalším mladým nadějím českého fotbalu.

Autor: Vlastík Fürst | středa 25.8.2010 11:45 | karma článku: 28,86 | přečteno: 2259x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Na fotce nestárneme

5.5.2024 v 13:31 | Karma: 17,09