Povzbuzujte se

Máte svého povzbuzovače? Jak to myslím? Povzbuzovač je člověk, který vás dobře zná a ví, jaké jsou vaše silné i slabé stránky. Když se pak nacházíte v období, kdy se vám zdá, že se nic nedaří, přichází chvíle pro povzbuzovače.

Apoštol Pavel v závěru listu adresovaném křesťanům v Korintu napsal: "Jinak se, bratři, radujte; utvrzujte se; povzbuzujte se.
Buďte jednomyslní; žijte v pokoji, a Bůh lásky a pokoje bude s vámi.
12Pozdravujte se navzájem svatým políbením.
Pozdravují vás všichni svatí.
13Milost Pána Ježíše Krista, láska Boží a společenství Ducha Svatého buď s vámi se všemi." (2.list do Korintu 13,11-13; Jeruzalémská Bible)

Před léty jsem začal psát krátká pojednání inspirovaná evangeliem podle Matouše. Plánoval jsem jejich využití v jednom internetovém rádiu. Chtěl jsem postupně projít celé evangelium. Když jsem dokončil prvních třicet dílů, poslal jsem je do rádia a pak čekal a čekal...

O rok později rádio odvysílalo pár dílů a pak tento program ukončilo. V té době jsem byl v jedné třetině evangelia a měl jsem chuť s tímto projektem seknout. A právě v té době za mnou přišel kamarád s tím, zda nemám další díly, že si tahle zamyšlení jeho rodina oblíbila a čtou je při svých večerních rodinných pobožnostech.

Zhruba v polovině práce zase přišly myšlenky na to, že skončím. V té době mi manželka několikrát říkala, že se jí tahle krátká zamyšlení líbí a tak jsem pokračoval dál. Nakonec jsem napsal 365 pokračování. Po dokončení posledního dílu jsem děkoval Bohu za své "povzbuzovače".

I v oblasti naší víry potřebuji čas od času někoho, kdo mi dodá novou chuť pokračovat v budování vztahu s Ježíšem. Ideální je, když jsou to rodiče nebo životní partner. Jsem rád, že v mém případě jsou to rodiče i moje manželka.

Mnoho lidí ale nemá nikoho, kdo by je podepíral, když přichází krize. Proto se chci znovu rozhlédnout, zda v mém okolí nežije někdo, komu bych se právě dnes mohl stát takovým povzbuzovačem.

Pane, děkuji Ti za manželku, rodiče i děti, kteří mne často povzbuzují, když přicházejí pochybnosti o sobě i o Tobě. Je to pro mne velice důležitá pomoc. Pokud dnes potkám někoho, kdo právě potřebuje povzbudit, ukaž mi ho a dej mi správná slova.

Autor: Vlastík Fürst | úterý 20.9.2011 18:00 | karma článku: 4,69 | přečteno: 321x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Hrad – Andrejův splněný sen

1.6.2024 v 21:46 | Karma: 24,91

Vlastík Fürst

Andreji, ty jsi komik

31.5.2024 v 9:01 | Karma: 29,47