Pane prezidente, do Polska jeďte na pohřeb raději autem. Co kdyby..

Pane prezidente, neleťte do Polska na pohřeb svého přítele letadlem. I když máme modernější vládní letku, jeďte raději autem. Co kdyby spadlo i Vaše letadlo?

Pane prezidente. Zemřel Váš přítel, se kterým Vás pojily společné obavy o osud Evropy.  Tu na rozdíl od jednotlivých států v posledních létech neřídí volení politici, ale úředníci v Bruselu. Společně jste upozorňovali na nebezpečí, které tento stav přináší zvláště malým evropským státům. Teď v tomto boji zůstanete sám.
Ale to pro Vás, myslím, není nic nového. Dlouho jste byl jediný, kdo na příkladu globálního oteplování varoval před nebezpečím globalizace světa. Čas Vám v této otázce dal zapravdu. Byl to jen další příklad toho, jak je možné pod rouškou vědy manipulovat veřejným míněním celého světa.
Jste jedním z mála ekonomů, který varoval před nebezpečím  snahy o rychlé  zavedení společné evropské měny v České republice. Hospodářská krize i současná situace v Řecku opět ukazují, kdo měl pravdu a kdo se mýlil.

Podpisem Lisabonské smlouvy Váš boj nekončí. Snaha udělat z Evropy jeden velký stát je stejně reálná, jako snahy o podřízení celého světa jedné vládě. Obojí by silně omezilo  práva jednotlivých národů i osobní práva každého z nás.

Na rozdíl od okolního světa my Češi zatím neumíme ocenit osobnosti Vašeho formátu. Havel je pro mnoho lidí v naší zemi komediant a Vás mají zase za největšího tuneláře v dějinách.  Možná je to tím, že i vy dva jste Češi, kteří doposud nedokázali docenit význam toho druhého.

Pane prezidente, neleťte do Polska na pohřeb svého přítele letadlem. Jeďte raději autem.  Přestože nejste  dokonalý a v mnohém s Vámi nesouhlasím, tento svět, včetně naší malé země, Vás ještě potřebuje.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlastík Fürst | středa 14.4.2010 9:15 | karma článku: 21,01 | přečteno: 873x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Na fotce nestárneme

5.5.2024 v 13:31 | Karma: 17,08

Vlastík Fürst

Ano, bude hůř

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 24,36