Ochrana před kletbou

            Kamarád nedávno na ulici potkal cikánku, která mu nejdříve chtěla za malý obnos popřát „něco pěkného“, ale když jí odmítl dát peníze, tak proklela jeho i celou jeho rodinu.

Hle, posílám k vám proroka Elijáše, dříve než přijde den Hospodinův veliký a hrozný. On obrátí srdce otců k synům a srdce synů k otcům, abych při svém příchodu nestihl zemi klatbou. (Malachijáš 3,23+24)

            Je pravda, že s kletbou se dnes už tak často nesetkáme. V dřívějších dobách to ale bylo něco běžného. Svým blízkým lidé žehnali, nepřátele proklínali.

            Kletba může postihnout celý národ, říká poslední věta Starého zákona. Důvodem není Stvořitelova špatná nálada, ale špatný životní styl, který se projevuje ve špatných vztazích mezi jednotlivými generacemi.

            Stvořitel ale posílá „Eliáše“, kteří budou připomínat rodičům, jak se mají chovat ke svým dětem a potomkům zase, jak mohou projevit svůj vděk a lásku těm, kteří jim dali život.

            Jednou z příčin krize naší společnosti je stav našich rodin. Chybějící dobré příklady rodičů vedou k tomu, že se u mladších vytrácí respekt a úcta ke stáří. Podle Malachijáše je výsledkem takových mezilidských vztahů prokletí celé země.

            Při rozhovorech s lidmi často slyším, „že to tak dělají všichni“. Pokud ale chci místo prokletí prožívat požehnání z dobrých vztahů, pak bych měl dovolit Stvořiteli, aby do mé rodiny poslal svého „Eliáše“, nebo do ní raději vstoupil on sám.

Bože, zvu Tě do mého života i do mé rodiny. Přijď, prosím.

Článek je součástí mozaiky, kterou postupně vytvoří 366 dílů série s názvem "Na počátku všeho bylo Slovo". Najdete je v rubrice se shodným názvem.

Minulý díl:  V cizí náruči štěstí nenajdeš!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vlastík Fürst | středa 24.8.2016 6:10 | karma článku: 26,72 | přečteno: 838x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Ústavní soud a změna pohlaví

22.5.2024 v 15:15 | Karma: 11,88

Vlastík Fürst

Hlavně, žes je nesnědla

19.5.2024 v 8:30 | Karma: 21,51