Nechci být na billboardu s Paroubkem

Dnes ráno jsem se dočetl o rozhodnutí vedení ČSSD, že na akcích svých pohlavárů budou foceni přítomní “demonstranti“. Toto "focení" začalo na oslavách 160.výročí narození T.G.Maearyka. A chtějí v tom pokračovat i nadále.

Podle Petra Dimuna vedení ČSSD neispirovaly totalitní praktiky StB, ale opoziční ODS, která se prý k podobné praxi odhodala už loni na některých akcích, které byly zaměřeny proti vedení téhle pravicové strany.

Před minulými volbami jsem navštívil předvolební mítinky všech kandidujících stran. Po dnešní zprávě ale vím, že letos akce stran, které chtějí dokumentovat přítomné a dělit je na své příznivce a odpůrce, raději navštěvovat nebudu.

Co když se vedle mne postaví člověk s transparentem vyjadřujícím odpor k postavě šéfa ČSSD a má tvář se pak objeví v tzv. “modrém týmu“? Pak budu muset svým známým vysvětlovat, že do tohoto týmu nepatřím.

Nebo, co kdyby se má fotogenická tvář zalíbila někomu z vedení ČSSD a objevila se pak na nějakém billboardu spolu s tváří Jiřího Paroubka? Co kdyby mne začal vydávat za svého příznivce a nebo dokonce voliče?

Ani jedno bych si nepřál. Proto se podobným akcím zdaleka vyhnu. Je jedno, která strana je bude pořádat.

Cením si toho, že jsem po celý život nestraník a nemusím se rozhodovat na povel stranického vedení. Chci si i nadále ponechat svobodnou vůli.

Autor: Vlastík Fürst | úterý 9.3.2010 9:15 | karma článku: 29,38 | přečteno: 1315x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Na fotce nestárneme

5.5.2024 v 13:31 | Karma: 17,09