Neboj se o svůj poklad

Neboj se, malé stádce, neboť vašemu Otci se zalíbilo dát vám království. Prodejte, co máte, a rozdejte to. Opatřete si měšce, které se nerozpadnou, nevyčerpatelný poklad v nebi, kam se zloděj nedostane a mol neničí. (Luk 12,32+33)

Bylo mi šest a mohl jsem tehdy prožít pár letních dnů s dědou a babičkou. Přes den jsem byl s dědečkem, večerní povídání měla v režii babička, která dokázala nádherně převyprávět biblické příběhy.
     Jednou mi děda slíbil, že když s ním půjdu do lesa na dřevo, tak od něj, až se vrátíme, dostanu padesátník na zmrzlinu. Co slíbil, to splnil. Dostal jsem lesklou minci, strčil si ji do kapsy a pelášil do obchodu. Tam jsem ale zjistil, že kapsa byla děravá a prázdná. To bylo slzí.

      Ježíš své posluchače vede k tomu, aby si své poklady ukládali raději v „nebeské bance“, kterou nikdo nevyloupí a navíc jí ani nehrozí krach a inflace.
     Jenže jak mohu získat „nevyčerpatelný poklad v nebi“? A co tím pokladem vlastně Ježíš myslí? Je to prosté – tím jediným pokladem, který nám nikdo nemůže vzít, je občanství v nebeském království.
     Apoštol Jan prozrazuje, jak je možné získat věčný život a občanství v Ježíšově království: „Kdo věří v Syna, má život věčný. Kdo Syna odmítá, neuzří život...“ (Jan 3,36) Je to tak jednoduché, že tomu spousta lidí odmítá uvěřit.

     V naší lidské společnosti není nic zadarmo. Jak věřit tomu, že nám Bůh dává věčnost jako dar? A přece je to pravda. Věčný život je dar, protože Ježíš už za mne zaplatil na kříži.

(Další díl seriálu "Novozákonní rezonance" inspirovaný evangeliem podle Lukáše.)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlastík Fürst | sobota 7.7.2018 21:31 | karma článku: 24,97 | přečteno: 225x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Na fotce nestárneme

5.5.2024 v 13:31 | Karma: 17,08

Vlastík Fürst

Ano, bude hůř

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 24,36