Miluji okurkový salát

Zdá se, že okurková válka mezi Německem a Španělskem pomalu končí. Radost z toho asi nemají v bulvárních denících, které měly zase o čem psát. Po zkušenostech s prasečí a ptačí chřipkou si nedělám iluze, že se někdy dovíme pravdu.

To, co předpovídali i mnozí kolegové zde na blogu, se stalo. Bublina splaskla. Němci přiznali, že španělské bio-okurky jsou v tom nevinně. Omluví se Španělským pěstitelům? Nahradí jim ušlé zisky? Nebo to byla jen další ukázka, jak pomoci domácím pěstitelům, kterým právě dozrávají nejen okurky? No, uvidíme, jaké okurky se objeví v našich obchodech, zda španělské nebo německé.

Toho, kdo zná časopis Blesk, určitě nepřekvapilo, že začal šířit informace o možné epidemii krvácivého průjmu i v Česku. Jedna z jeho redaktorek okamžitě našla viníka. Pak se okolo 120 ks okurek, které k nám do Česka přivezla firma Country Life, rozpoutala kampaň, jakou dokáže udělat jen tenhle plátek. Jednu chvíli to vypadalo, jako by nám hrozilo vyhynutí na pozření okurky ze Španělska.

Blesková redaktorka u Blesku bleskově navštívila Nenačovice. V této obci pak bleskově vyslechla sousedy zmíněné firmy. Nakonec slavila úspěch, když našla človíčka, který na firmě Country Life nenechal suchou ani jednu nit... Nejmenovaná redaktorka Blesku do všeho ještě zamontovala náboženské přesvědčení majitele zmiňované firmy, aby z toho byl ještě větší blesk na mediální obloze.

Jenže, jak už Němci museli přiznat, španělské okurky jsou v tom všem nevinně. Omluví se teď Blesk firmě, kterou pomluvil? Omluví se redaktorka lidem, ze kterých udělala ve svých článcích málem teroristy? Jak znám Blesk, tak něco podobného nehrozí.

Pro mne, který má rád okurkový salát, je na celé této kauze přece jen něco pozitivního. Už včera jsem v jednom supermarketu koupil okurky za necelých pět korun za kus. S trochou zakysané smetany z nich byl vynikající salátek.

Tak, jestli patříte k těm, co nevěří všemu, co napíše Blesk, skočte do nejbližšího obchodu a kupte si také pár španělských okurek. V tom dnešním vedru si z nich udělejte osvěžující salátek. A protože dnes u nás měli rajčata kilo za patnáct korun, tak už vím, co budu večeřet.

Autor: Vlastík Fürst | úterý 31.5.2011 17:23 | karma článku: 30,49 | přečteno: 1684x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Hlavně, žes je nesnědla

19.5.2024 v 8:30 | Karma: 13,01