Je možné vidět budoucnost?

            Biblická kniha Daniel údajně inspirovala populárního spisovatele Ericha von Dänikena k napsání jeho nejslavnějšího díla „Vzpomínky na budoucnost!“ Je možné vidět do budoucnosti?

Ty, králi, jsi král králů. Bůh nebes ti dal království, moc, sílu a slávu. A všechna místa, kde bydlí lidé, polní zvěř a nebeské ptactvo, dal ti do rukou a dal ti moc nad tím vším. Ty jsi ta zlatá hlava. Po tobě povstane další království, nižší než tvé, a pak další, třetí království, měděné, které bude mít moc nad celou zemí. Čtvrté království bude tvrdé jako železo, neboť železo drtí a drolí vše, a to království jako železo, které tříští všechno, bude drtit a tříštit. (Daniel 2,37-40)

            Při bližším seznámení s proroctvím zaznamenaným v  knize proroka Daniela zjistíme, že skutečné „vzpomínky na budoucnost“ se nachází v ní. Hebrejský prorok oznamuje králi, že jeho slavná říše jednou padne a po ní přijdou tři další. Později uvede, že Babylonii porazí Médové s Peršany, kteří později podlehnou Řekům. Proroctví obsahuje takové detaily, že se mnozí kritici pokoušeli zpochybnit autentičnost knihy. My dnes díky archeologii víme, že ji skutečně napsal Daniel.

            Vše, co Daniel napsal o osudu Babylónu a dalších tří velkých říší, se naplnilo. Proto bychom neměli ignorovat to, co píše o naší době. Když se naplnil osud čtyř říší, proč by se neměl naplnit i ten náš? Kniha Daniel dokazuje, že je tu někdo, kdo o nás ví mnohem víc, než si myslíme.

Bože, Ty máš ve svých rukou moji budoucnost, stejně jako jsi v nich měl osud čtyř říší, které už zanikly. Učím se Ti důvěřovat.

Článek je součástí mozaiky, kterou postupně vytvoří 366 dílů série s názvem "Na počátku všeho bylo Slovo". Najdete je v rubrice se shodným názvem.

Minulý díl:  Fuj, to byl ale sen!

Autor: Vlastík Fürst | čtvrtek 11.8.2016 6:10 | karma článku: 21,93 | přečteno: 419x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Hlavně, žes je nesnědla

19.5.2024 v 8:30 | Karma: 13,95