Hledej odpověď v Bibli (68)

Hádanka z minulého týdne zní:Jak dlouho budeme žít ve "zlém vesmíru"?______________________________________

Zlo pochází z vesmíru. Jeho původcem je ďábel, Bohem stvořená bytost. Už minule jsme četli, že tento "cherub" byl stvořen jako dokonalý k tomu, aby se stal poslem světla.

Jenže, on se s tímto vysokým postavením nespokojil. Zatoužil po roli vládce celého vesmíru. Ve vesmíru, který do té doby žil v harmonii, vyvolal vzpouru – stávku proti svému Stvořiteli a Pánu. Jak tato vzpoura dopadne? Jak dlouho bude trvat? Bude zlo stálou součástí vesmíru?

Prorok Izaiáš zapsal slova samotného Boha, proti kterému se Lucifer – česky Jitřenka - vzbouřil: "Jak jsi spadl z nebe, třpytivá hvězdo, jitřenky synu! Jak jsi sražen k zemi, zotročovateli pronárodů!
A v srdci sis říkal: ´Vystoupím na nebesa, vyvýším svůj trůn nad Boží hvězdy, zasednu na Hoře setkávání na nejzazším Severu. Vystoupím na posvátná návrší oblaků, s Nejvyšším se budu měřit.´
Teď jsi svržen do podsvětí, do nejhlubší jámy!" (Izaiáš 14,12-15)

Podle tohoto textu Lucifer nevyhraje. Bude poražen. Co s ním bude dál? Zajímavé svědectví přináší prorok Ezechiel: "Množstvím svých nepravostí, nepoctivostí svých obchodů jsi znesvětil své svatyně. Způsobím, že z tvého středu vyšlehne oheň a stráví tě, pohodím tě na zem jako popel před očima všech, kdo tě spatří." (Ezechiel 28,18)
Tento text je velice důležitý pro odpovědi na další otázky, ke kterým se ještě dostaneme v budoucnu. Dnes si jen zapamatujme: Ďábel shoří a zbude z něj jen popel!

Z Ezechielových slov je patrné, jak hrozný je hřích. Odboj proti Bohu nakonec jako oheň stráví každého, kdo mu propadne. Lucifer tak dlouho pomlouval Boha, až svým vlastním pomluvám nakonec uvěřil. Dnes už ho nikdo nepřesvědčí o jeho omylu. Tak působí hřích. Ďáblův osud by pro nás měl být varováním.

 

Dnešní otázka souvisí s osudem boje mezi dobrem a zlem:
Ve které válce nebyl ani jeden mrtvý?

Autor: Vlastík Fürst | neděle 17.4.2011 13:00 | karma článku: 8,87 | přečteno: 428x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Na fotce nestárneme

5.5.2024 v 13:31 | Karma: 17,31