Hledej odpověď v Bibli (41)

Hádanka z minulého týdne zní:Kteří dva chudí byli bohatší než všichni boháči tohoto světa?

Místo u chrámové brány v Jeruzalémě bylo pro žebráka velice výhodné. Okolo procházely denně stovky lidí. Jednou odpoledne tudy šli i dva Ježíšovi učedníci.

Skutky 3,1-9: Petr a Jan šli o třetí hodině do chrámu k odpolední modlitbě. Právě tam přinášeli nějakého člověka, chromého od narození; každý den ho posadili u chrámové brány, které se říká Krásná, aby prosil o almužnu ty, kdo tam vcházeli. Když viděl přicházet do chrámu Petra a Jana, prosil také je o almužnu.
Petr spolu s Janem na něj upřeli zrak a řekli: "Pohleď na nás!"
Obrátil se k nim a čekal, že od nich něco dostane.
Petr však řekl: "Stříbro ani zlato nemám, ale co mám, to ti dám: ve jménu Ježíše Krista Nazaretského vstaň a choď!"
Vzal ho za pravou ruku a pomáhal mu vstát; a vtom se chromému zpevnily klouby, vyskočil na nohy, vzpřímil se a začal chodit. Vešel s nimi do chrámu, chodil, skákal radostí a chválil Boha.
A všichni ho viděli, jak chodí a chválí Boha.

Možná, že když žebrák uslyšel jejich první slova, cítil zklamání. To ale velice rychle vystřídala veliká radost. Po mnoha letech mohl zase chodit. Už nebyl odkázán na lidi, kteří ho každé ráno přinesli na toto místo a navečer ho pak odnášeli domů. A on jim za to musel dát skoro vše, co vyžebral. Konečně bude zase soběstačný a může se vrátit do práce. Už nebude muset žebrat.
Jeho radost byla tak veliká, že vzbudila pozornost dalších lidí a Ti se seběhli a chtěli vidět, co se to vlastně děje. Pak chválili Boha spolu s mužem, který tam ještě stál a radoval se z toho, že může znovu chodit.
Petr a Jan začali všem vyprávět o Ježíši. Pak přišla chrámová stráž, kterou přivedli kněží a saduceové, a oba zatkla. Příští noc strávili ve vězení... Druhý den byl soud. Jenže v zástupu stál i uzdravený muž a lidé byli tak nadšeni tímto zázrakem, že se velerada neodvážila vynést trest a nakonec Petra a Jana propustila.

 

Dnešní otázka:
Kolik masa bylo připravováno každý den u Šalamounova dvora?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlastík Fürst | neděle 10.10.2010 13:00 | karma článku: 5,28 | přečteno: 387x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Na fotce nestárneme

5.5.2024 v 13:31 | Karma: 17,09

Vlastík Fürst

Ano, bude hůř

2.5.2024 v 19:10 | Karma: 24,51