Hledej odpověď v Bibli (135)

Otázka z minulého týdne:Jak se můžeme připravit na návrat Krále ?...................................................................

         Protože se od svého narození pohybuji v křesťanském prostředí a mám dobré vztahy s lidmi z různých církví, slyšel jsem už spoustu podmínek, které musí člověk splnit, aby mohl být zachráněn pro věčný život.

         Co k tomu říká Ježíš? Jak se podle něj můžeme připravit na jeho návrat? Přečtěme si jeho názor: Až přijde Syn člověka ve své slávě a všichni andělé s ním, posadí se na trůnu své slávy; a budou před něho shromážděny všechny národy. I oddělí jeden od druhých, jako pastýř odděluje ovce od kozlů, ovce postaví po pravici a kozly po levici.
Tehdy řekne král těm po pravici: `Pojďte, požehnaní mého Otce, ujměte se království, které je vám připraveno od založení světa. Neboť jsem hladověl, a dali jste mi jíst, žíznil jsem, a dali jste mi pít, byl jsem na cestách, a ujali jste se mne, byl jsem nahý, a oblékli jste mě, byl jsem nemocen, a navštívili jste mě, byl jsem ve vězení, a přišli jste za mnou.´
Tu mu ti spravedliví odpoví: `Pane, kdy jsme tě viděli hladového, a nasytili jsme tě, nebo žíznivého, a dali jsme ti pít? Kdy jsme tě viděli jako pocestného, a ujali jsme se tě, nebo nahého, a oblékli jsme tě? Kdy jsme tě viděli nemocného nebo ve vězení, a přišli jsme za tebou?´
Král jim odpoví a řekne jim: `Amen, pravím vám, cokoliv jste učinili jednomu z těchto mých nepatrných bratří, mně jste učinili.´
Potom řekne těm na levici: `Jděte ode mne, prokletí, do věčného ohně, připraveného ďáblu a jeho andělům! Hladověl jsem, a nedali jste mi jíst, žíznil jsem, a nedali jste mi pít, byl jsem na cestách, a neujali jste se mne, byl jsem nahý, a neoblékli jste mě, byl jsem nemocen a ve vězení, a nenavštívili jste mě.´
Tehdy odpoví i oni: `Pane, kdy jsme tě viděli hladového, žíznivého, pocestného, nahého, nemocného nebo ve vězení, a neposloužili jsme ti?´
On jim odpoví: `Amen, pravím vám, cokoliv jste neučinili jednomu z těchto nepatrných, ani mně jste neučinili.´
A půjdou do věčných muk, ale spravedliví do věčného života." (Matouš 25,31-46)

         Ježíš vyjádřil jednoduchou myšlenku. Protože Bůh je láska, pak i srdce jeho dětí musí být plné lásky. Skutečná láska není jen ve slovech. Opravdová láska se projeví v činech.

Jak se mohu připravit na Ježíšův návrat? Jak mohu mít jistotu, že mne vezme do svého království? Podle Ježíše je to prosté. Stačí otevřít srdce a pustit do něho Boží lásku. A pak, když je srdce plné dobra, tak mu dát k dispozici mé ruce, aby mohly pomáhat všude, kde je to třeba.

Zajímavé na tom je to, že to vlastně není má zásluha, protože lásku dostávám od Boha, který mi pak také dává chuť pomáhat. Toto "dobrovolnictví" se pro mne stane takovou samozřejmostí, že ani nebudu vědět, že dělám něco, co je pro mého Pána tak cenné, že tím před celým vesmírem odůvodní i své rozhodnutí přijmout mne do své rodiny.

         Bůh nabízí svou lásku. Má ji dostatek pro každého člověka. Ne všichni ji ale přijmou. Bude hodně těch, kteří Boha do svého srdce nepustí. Jak jednou dopadnou, až se Ježíš vrátí? V knize Zjevení můžeme číst: Králové země i velmoži a vojevůdci, boháči a mocní - jak otrok, tak svobodný, všichni prchali do hor, aby se ukryli v jeskyních a skalách, a volali k horám a skalám: "Padněte na nás a skryjte nás před tváří toho, který sedí na trůnu, a před hněvem Beránkovým!" Neboť přišel veliký den jeho hněvu; kdo bude moci obstát? (Zjevení 6,16-17)

         Druhou skupinu budou tvořit ti, kteří Bohu dovolí, aby "ovládl" jejich srdce. O těch pak prorok Izaiáš napsal: Panovník Hospodin provždy odstraní smrt a setře slzu z každé tváře, sejme potupu svého lidu z celé země; tak promluvil Hospodin.
V onen den se bude říkat: "Hle, to je náš Bůh. V něho jsme skládali naději a on nás spasil. Je to Hospodin, v něhož jsme skládali naději, budeme jásat a radovat se, že nás spasil." (Izaiáš 25,8-9)

         Ježíš se podle Bible vrátí na naši Zemi, aby lidstvo rozdělil na dvě skupiny. Na ty, kdo touží po přátelství s Bohem a dostanou věčný život a na ty, kteří tuto Boží nabídku odmítli.
         Rozhodnout se musí každý sám za sebe. Já se rozhodl Boží pozvání přijmout.

Otázka na příští týden:
Jak aktuální je Ježíšův návrat na naši Zemi ?

Autor: Vlastík Fürst | neděle 5.8.2012 13:00 | karma článku: 4,54 | přečteno: 288x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Hlavně, žes je nesnědla

19.5.2024 v 8:30 | Karma: 18,62